Korta YH-utbildningar

Marketing Automation

KYH Nationellt, Distans
Längd
8 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
16 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Längd
8 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
16 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Vill du veta mer?

Beskrivning

Har du yrkeserfarenhet inom digital marknadsföring och vill kompetensutveckla dig inom marketing automation? Då är den här YH-kursen rätt för dig! Kursen ger omfattande kompetens i att optimera och effektivisera marknadsföringsprocesser med hjälp av marketing automation för digitala marknadsförare!

Om Marketing automation

Kursen ger omfattande kunskaper och färdigheter om Marketing automation och de moderna digitala marknadsföringsprinciperna som är starkt associerade såsom lead generation, segmentation, lead nurturing, lead scoring, email marketing automation och hur man tolkar den insamlade dynamiskt genererade datan. Även hur man kan integrera marketing automation i kundupplevelse-processen i syfte att stärka sitt varumärke och skapa nya kunder samt behålla befintliga med ökad retention.

Under kursen

Under kursen får du kunskaper om kundupplevelser kopplade till områden som email, web visitor tracking, personalisering, lead scoring, nurture campaigns, campaign management, rapportering och analys. Du får även fördjupad förståelse för B2B och B2C demand- och lead generation strategier och hur de kan stödja sales- and marketing alignment arbete.

Utbildningen sker på distans och upplägget är utformat med hänsyn till att du som studerande ska kunna kombinera ditt arbete parallellt med dina studier. Kursen är på halvfart och du kommer att ha undervisning 1-2 dagar i veckan. Via vår läroplattform finns tillgång till kursmaterial, studiehandledning, inspelat material, chattforum och diskussionsgrupper.

Framtid och kompetensbehov

En rapport från IAB Europe visar att den europeiska marknaden inom digital markansföring ökade med 30,5% under 2021, en nästan 2% större ökning än förutspått. Samma rapport visar att den svenska marknaden ökade med hela 25% under 2021. KYH har ett stort kontaktnät och ett nära samarbete med branschen. De kunskaper, färdigheter och kompetenser som återfinns i kursen är därför framtagna i samråd med branschen och utformade för att svara mot det rådande kompetensbehovet på arbetsmarknaden.

Ansökan och behörighet

Behörighetskrav:

1 år heltid yrkeserfarenhet som digital marknadsförare, CRM-specialist, E-commerce manager, Marknadskoordinator eller liknande/motsvarande yrkesroller som i någon form arbetat med inbound/outbound-kampanjer eller Account Based Marketing.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

16 oktober, 2023

  • Distans
  • Distans
  • Svenska
KYH Nationellt
Årstaängsvägen 33
117 43 Stockholm

Det här är KYH

KYH tillhör topp 10 största yrkesskolor i Sverige. Vi erbjuder utbildningar inom samhällsbyggnad, ekonomi och IT. Just nu är vi 1400 studerande i nästan 60 olika klasser. Vi vill skapa en studentupplevelse för livet, som du känner starkt för under...

Läs mer om KYH Nationellt och visa alla utbildningar.

Highlights