Visa studentum.se som: Mobil

Energispecialist - Hållbara Byggnader

KYH Malmö
Sammanfattning
YH-utbildning
Malmö
Klassrum
2 år / 400 YH-poäng
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska
Startdatum: Höst 2022 - Malmö

Beskrivning

Vad gör en energispecialist?

En energispecialist ansvarar för att utreda och genomföra energieffektiviserande åtgärder i byggnader, lokaler och boendemiljöer. Det kan innebära allt från mätning av inomhusförhållanden, undersökning av potentiella fukt- eller mögelskador, till att hitta sätt att sänka energianvändningen. Som energispecialist arbetar du i det hetaste området inom teknik, idag är nämligen energieffektiva lösningar den viktigaste frågan i samhällsbyggnadssektorn. Du arbetar med olika byggprojekt i alla skeden, från tidig planering till uppföljning, där du tar fram underlag, analyser, utredningar, investeringsplaner och beslutsunderlag hos uppdragsgivare. Du lämnar ett positivt miljöspår efter dig när du är med och påverkar energianvändningen.

Hur ser framtiden ut för en energispecialist?

Exempel på huvudsakliga sysselsättningar är energikonsult, energirådgivare, installationskonsult och ger förutsättningar till att vidarecertifiera sig för att genomföra energikartläggning och energideklarationer. Det här är en bransch som alltid kommer behövas och som kontinuerligt utvecklas och förbättras. Vi har utbildat energispecialister i drygt tio år och våra alumner arbetar på allt från stora bolag, kommuner till mindre energiföretag.

Exempel på yrkestitlar förutom energispecialist:

 • Energikonsult
 • Energi- och klimatrådgivare
 • Energiingenjör
 • Energikartläggare

En arbetsdag som energispecialist

En vanlig arbetsdag börjar med att energispecialisten åker ut på uppdrag för att göra en inventering av ett pågående projekt, exempelvis en inventering av innemiljön på en skola. Därefter åker man tillbaka till kontoret för att lägga upp en plan för framtida inventeringar, bollar idéer kring ett upplägg med kollegor och skriver en utredningsrapport som ska presenteras för kund. Utöver detta gör även energispecialisten energideklarationer och inventeringsunderlag åt kunder. Arbetet är fritt, flexibelt och ger en bred kunskap om många olika fält inom energi och miljö. Som energispecialist utför du ett meningsfullt arbete som ligger helt rätt i tiden.

Varför välja KYH?

Praktik/LIA

Samarbete med branscher

CSN-berättigad

Ansökan och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna nedan:

 • Matematik B / Matematik 2
  och
 • Svenska B / Svenska 2 / Svenska som andraspråk
  ELLER
 • Bygg och anläggning 2
  ELLER
 • Praktisk ellära

KYH Malmö

Det här är KYH Vår vision

KYH tillhör topp 10 största yrkesskolor i Sverige. Vi erbjuder utbildningar inom samhällsbyggnad, ekonomi och IT. Just nu är vi 1400 studerande i nästan 60 olika klasser. Vi vill skapa en studentupplevelse för livet, som du känner starkt för under...


Läs mer om KYH Malmö och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

KYH Malmö

Östra Kanalgatan 5
211 41 Malmö

Tel: 019-100080
Mobil 019-100080
www.kyh.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 7 recensioner.

Daniel
En super utbildning som är berikad med kunskap inom energieffektivisering. Man lär sig allt från ventilation till tappvattensystem. Dessutom är lärarna engagerade och väldigt duktiga på att lära ut. Vill du söka denna utbildning? Tveka inte!
KYH Kommentar:
Kul att höra att du uppskattar utbildningen Daniel!
Cecilia Skött
Jag är nöjd med utbildningen. Hade gärna sett att det fanns lite mer fokus på miljö. Överlag har man fått en bred kunskap om mycket, och LIAn gör att man kan fördjupa sig i det man verkligen intresserar sig för och då samtidigt få en kunskap mer på djupet.
MZ
En välformad specialistutbildning som ger en rik kunskapsbredd inom byggnadsfysik, inneklimat, vvs-system och energieffektivisering. I utbildningen ingår hela 26 veckors LIA ute i näringslivet + 8 veckor examensarbete, vilket ger ovärderliga möjligheter att skapa ett nödvändigt kontaktnätverk för framtiden. Beroende på bakgrund och intresse kan ...
Visa mer