Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Energispecialist Byggnader

KYH Malmö
Sammanfattning
Yh-utbildning
Malmö
2 år / 400 YH-poäng
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska
Klassrum
Startdatum: HT-17 - Malmö

Energispecialist Byggnader

Vill du arbeta med energifrågor i spännande och stimulerande fastighetsprojekt? Är du lösningsorienterad, trivs med ansvar och vill vara delaktig i den fortsatta utvecklingen av energiutveckling? Som energispecialist har du kompetens att göra energiutredningar, föreslå energieffektiviserande åtgärder och arbeta i projekt som handlar om energieffektivisering och inomhusklimat. Det handlar om att sänka energiförbrukningen och samtidigt optimera boendemiljön. Idag är energieffektiva lösningar den viktigaste frågan inom samhällsbyggnadssektorn. En energispecialist står mitt i det hetaste teknikområdet. Som energispecialist inom byggnader arbetar du med olika typer av byggprojekt i alla skeden, från tidig planering till uppföljning där du exempelvis tar fram underlag, analyser, utredningar, investeringsplaner och beslutsunderlag hos uppdragsgivare. Vi har utbildat energispecialister i drygt tio år och vår alumni arbetar bland annat vid Aktea, NCC och Pansonic.

Så ansöker du

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land med minst godkänt betyg i:

Matematik B / Matematik 2a, 2b, 2c
Svenska B / Svenska 2 / Svenska som andra språk 2
ELLER
Bygg och anläggning 2
ELLER
Praktisk ellära

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen

Kostnader

Hela utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.

Dator

För dina studier behöver du en bärbar dator. Surfplatta eller mobiltelefon räcker inte utan du behöver en riktig dator som du kan installera windowsbaserad programvara på. Vi rekommenderar en högst 2-3 år gammal dator med 8 Gb internminne och operativsystemet Windows 10. Större delen av programvaran du använder i utbildningen är kostnadsfri för studenter.
Vi rekommenderar ej Mac datorer för denna utbildning.

Kurslitteratur

Under utbildningen behöver du bekosta din egen kurslitteratur och onlinematerial. Uppskattningsvis är det cirka 2000 kr per termin.
Du kommer också behöva personligt material som pennor, anteckningsblock, miniräknare och liknande.

KYH Malmö

KYH Malmö

KYH Malmö

Vi utbildar studerande varje år. För nästan alla blir en examen från KYH starten på ett helt nytt och framgångsrikt yrkesliv, med nya kolleger, bättre utvecklingsmöjligheter och nästan alltid bättre lön. Vi vet av erfarenhet att det inte behövs fem...


Läs mer om KYH Malmö och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

KYH Malmö

Östra Kanalgatan 5
211 41 Malmö

Tel: 0768852120
Mobil 0768852120
www.kyh.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 6 recensioner.

Cecilia Skött
(4)
Jag är nöjd med utbildningen. Hade gärna sett att det fanns lite mer fokus på miljö. Överlag har man fått en bred kunskap om mycket, och LIAn gör att man kan fördjupa sig i det man verkligen intresserar sig för och då samtidigt få en kunskap mer på djupet.
MZ
(5)
En välformad specialistutbildning som ger en rik kunskapsbredd inom byggnadsfysik, inneklimat, vvs-system och energieffektivisering. I utbildningen ingår hela 26 veckors LIA ute i näringslivet + 8 veckor examensarbete, vilket ger ovärderliga möjligheter att skapa ett nödvändigt kontaktnätverk för framtiden. Beroende på bakgrund och intresse kan ...
Visa mer
PPE
(4)
+ De flesta föreläsarna är engagerade, väldigt kunniga och har en bra erfarenhet att dela med sig av. + Mycket matte (om man nu gillar matte). - Några enstaka kurser kändes väldigt oplanerade. Övrigt: Excel är ett väl använt verktyg ute i branschen. Om du inte kan det, lär dig det. Utbildningen är väldigt intensiv och kräver disciplin d...
Visa mer
Recensioner
Recensioner
(4,1)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 7 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: