Visa studentum.se som: Mobil

Energispecialist Byggnader - Göteborg

KYH Göteborg
Sammanfattning
Yh-utbildning
Göteborg
2 år / 400 YH-poäng
Heltid
Studiemedelsberättigad

Energispecialist Byggnader - Göteborg

Är du en framtida energispecialist? Arbetsmarknaden är glödhet!

Vill du arbeta med energifrågor i spännande och stimulerande fastighetsprojekt? Är du lösningsorienterad, trivs med ansvar och vill vara delaktig i den fortsatta utvecklingen av energiutveckling? Som energispecialist har du kompetens att göra energiutredningar, föreslå energieffektiviserande åtgärder och arbeta i projekt som handlar om energieffektivisering och inomhusklimat. Det handlar om att sänka energiförbrukningen och samtidigt optimera boendemiljön. Idag är energieffektiva lösningar den viktigaste frågan inom samhällsbyggnadssektorn. En energispecialist står mitt i det hetaste teknikområdet. Som energispecialist inom byggnader arbetar du med olika typer av byggprojekt i alla skeden, från tidig planering till uppföljning där du exempelvis tar fram underlag, analyser, utredningar, investeringsplaner och beslutsunderlag hos uppdragsgivare. Vi har utbildat energispecialister i drygt tio år och vår alumni arbetar bland annat vid Aktea, NCC och Pansonic.

Så här ser utbildningen ut

Utbildningen är skräddarsydd av oss och av företag i branschen - därmed är utbildningen helt anpassad efter vad branschen kräver. Som energispecialist inom byggnader behöver du specialkunskaper inom flera områden. Därför läser du flera olika ämnen bland annat energieffektiviseringsteknik, byggnadsteknik och kulturhistoriska byggnader.

Utbildningen består dels av 20-28 veckors LIA, beroende på vilken ort du studerar på, där du praktiserar ute på ett företag. Dessutom gör du 6 veckors examensarbete som vanligtvis görs tillsammans med ett företag. Totalt blir det en dryg tredjedel av studierna som är knutet till företag.

Studietakten är 100% med cirka 15 timmar i veckan undervisning som varierar mellan heldagar och kortare dagar.

Ansökan och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land med minst godkänt betyg i:

Matematik B / Matematik 2a, 2b, 2c
Svenska B / Svenska 2 / Svenska som andra språk 2
ELLER
Bygg och anläggning 2
ELLER
Praktisk ellära

Saknar du något behörighetskrav?
Vi kollar inte bara på ditt gymnasiebetyg utan också på ditt CV och dina kunskaper som helhet. När du ansöker fyller du i “reell kompetens” med en motivering, samt bifogar CV och andra intyg eller utbildningar som vi kan göra bedömning på. Fyll i en intresseanmälan för mer information!

Examen, diplom m.m.

Utbildningen leder till en Yrkeshögskoleexamen.

Vad säger dina blivande arbetsgivare?

”Inom mitt jobb som energisamordnare i en förvaltningsorganisation ser vi att energiexperterna behövs mer och mer. Både inom fastighetsförvaltning men även nyproduktion och då för att kunna beräkna framtida energibehov bättre än vad som görs idag. Min uppfattning är att kurserna de läser ligger i linje med vad branschen behöver.” – HSB.

”Denna kompetens behövs i hela Sverige.” – Bengt Dahlgren AB.

”Vi har tagit emot studenter från utbildningen på LIA. Vi är så nöjda med studenternas kompetens att vi gärna vill behålla dem efter examen.” – MKB.

”Efterfrågan på tjänster inom energiområdet i byggsektorn kommer att öka starkt framöver. Dels beroende på ökande krav från samhället och från byggherrarna, men framför allt då marknaden dvs hyresgästerna och brukarna ställer krav på sina bostäder och lokaler. Energisektorn har fördelen av att inte vara speciellt konjunkturkänslig. Även i händelse av nedgång i nybyggnation kommer hus att behöva renoveras/byggas om och där har både miljö och energifrågorna ett mycket starkt fokus idag liksom i framtiden." WSP Group AB.

Vad säger tidigare studenter?

”Utbildningen har gett mig ett helt nytt yrke och genom de båda delarna teori och praktik en
mycket bred kompetens inom hela energiområdet.” –
Christoffer Malm, Kraftringen-Service AB.

”Från hotellreception till att arbeta som energiingenjör hos Sweco System, gör att jag kan säga att
de två åren som jag gick utbildningen har varit värt varje sekund.” –
Anna Vesterberg, Sweco System AB.

 ”Ett av mina bästa råd till blivande studenter är sök utbildningen och utnyttja föreläsarnas expertkunskaper, se dem som potentiella arbetsgivare. Använd LIA-perioderna maximalt, ta initiativ, knyt kontakter, ta tillfället i akt att visa vem du är, då får du jobb.” – Anders Edvardsson, Skånes Energikontor.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.

KYH Göteborg

KYH Göteborg

KYH Göteborg – Yrkeshögskolan mitt i centrum

Vill du gå en utbildning som leder till jobb? Vill du ha möjlighet att knyta värdefulla kontakter i branschen redan under studietiden? Då har du hittat helt rätt! Vid Järntorget i Göteborg finner du KYHs utbildningsverksamhet med närhet till kommunikationer...


Läs mer om KYH Göteborg och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till KYH Göteborg

KYH Göteborg

Vintergatan 1A
417 58 Göteborg

Tel: 0768852132
www.kyh.se

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.