Visa studentum.se som: Mobil

Your Silence Will Not Protect You: Projektåret (25%)

Kvinnofolkhögskolan
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
25 % under 1 år
Deltid
skrivande projektår

Your Silence Will Not Protect You: Projektåret (25%)

På vilka sätt upprätthålls maktstrukturer inom språket? Hur ser relationen ut mellan tid, rum, förtryck och handling? Hur kan vi skapa kollektiva platser där vi både kan dela våra egna skrivprojekt med varandra och hitta gemensamma projekt?

Om kursen

Your Silence Will Not Protect You: Projektåret är en skrivarkurs för dig som vill jobba med litterära projekt tillsammans med andra och samtidigt utforska frågor om språk, form och makt. Kursen riktar sig till dig som redan har gått ett år på Your Silence Will Not Protect You eller har andra liknande erfarenheter.

Your Silence Will Not Protect You

Your Silence Will Not Protect You: Projektåret undersöker vi frågor kring språk, makt, form och motstånd i relation till vårt eget och andras skrivande. Med hjälp av seminarier, grupphandledning och arbete i individuella och kollektiva projekt undersöker vi möjligheten för motstånd inom språket. Kursen lånar sitt namn från författaren och aktivisten Audre Lordes tal The Transformation of Silence into Language and Action (1977)

“For those of us who write, it is necessary to scrutinize not only the truth of what we speak, but the truth of that language by which we speak it. ”

Innehåll - språk och skrivande är makt

På vilka sätt har litterära former fungerat som en exkluderingsprocess? Vilka former har historiskt uteslutits på grund av vilka kroppar som burit dem? Hur har skrivande människor/sociala rörelser skapat nya formmässiga strategier för att försöka skriva mot makten trots att språket är makten? Vilka svårigheter upplever du i ditt eget skrivande, vad är omöjligt att skriva och varför?

Teorier och skrivövningar

Kursen tar avstamp i postkolonial, feministisk teori, kollektivitet och i folkbildning som pedagogisk erfarenhet. Vi väver samman teori med praktik genom skrivandet och genom skrivövningar, grupphandledning, seminarier och kollektiva arbeten. Exempel på teman är ”subjekt” eller ”temporalitet”. Temana förankras genom litteraturvetenskapliga studier samt genom de frågeställningar och erfarenheter som kursdeltagare och lärare tar med sig.

Upplägg

Kursen ges på 25% studietakt över ett år. Fem fysiska träffar sker på skolan och däremellan utför du läs- och skrivuppgifter utifrån varje träffs tema. Datum för träffarna hittar du på skolans hemsida.

Vana vid internet och tillgång till dator är ett krav, liksom möjlighet att delta vid ett antal helgträffar.

För mer information om Your Silence Will Not Protect You: Projektåret (25%), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du som har gått kursenYour Silence Will Not Protect You har förtur framför andra sökande. Söker många ur den gruppen kommer lottning att avgöra vilka som tas in. Kursen är även öppen för sökande som inte har gått Your Silence Will Not Protect You, som då antas i mån av plats.

Ansökan

  1. Fyll i ansökan på skolans hemsida.
  2. Har du gått Your Silence Will Not Protect You så skriver du ett brev enligt anvisningarna som ges. Brevet behövs för att vi ska kunna se att du har (en idé till) ett eget skrivprojekt då det är nödvändigt för att du ska kunna antas till kursen.

Har du inte gått Your Silence Will Not Protect You så skriver du ett brev enligt andra anvisningar som ges på skolans hemsida istället och skickar även med en skönlitterär text.

  1. Posta brevet, och i de fall du ska skicka in text även texten, till den adress som anges på skolans hemsida. 

Kvinnofolkhögskolan Facebook

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri men inte CSN-berättigande.

En avgift på 500 kr/termin tillkommer. 

Kvinnofolkhögskolan

Kvinnofolkhögskolan


Kvinnofolkhögskolan

Här är folkhögskolan för dig som söker en skola med ett feministiskt fokus. Kvinnofolkhögskolan ligger mitt i centrala Göteborg. Här studerar kvinnor och transpersoner i olika åldrar, med olika bakgrund, mål och studievanor. Här kan du gå kurser på grundskole-...


Läs mer om Kvinnofolkhögskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Your Silence Will Not Protect You: Projektåret (25%)

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Kvinnofolkhögskolan

Första Långgatan 28 B
413 27 Göteborg

Beställ information

För att få mer information om Your Silence Will Not Protect You: Projektåret (25%) via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla skolans recensioner