Visa studentum.se som: Mobil

Genuståget (25%)

Kvinnofolkhögskolan
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
25% under cirka 5 månader
Deltid
genuståget

Genuståget (25%)

Hur arbetar de feministiska rörelserna i Europa? Hur kan vi organisera oss tillsammans för att motverka antifeminismen och de reaktionära rörelserna som nu växer fram? Vilka samhällen vill vi leva i?

Genuståget - en resa ut i Europa

Nu är det dags att planera Genustågets femte resa ut i Europa. Den här gången reser vi till Barcelona och temat för resan är: Organisering för demokrati. Det känns just nu viktigare än någonsin att knyta kontakter och tillsammans arbeta för att Europa skall präglas av mänskliga rättigheter.

Organisationer och nätverk utanför Sverige

Vi vill denna gång arbeta i samverkan med organisationer och nätverk i och utanför Sverige. Vi är i kontakt med olika aktörer men också det omvända fungerar; är du del av en organisation som vill vara med så är ni varmt välkomna att kontakta oss för samverkan.

Och även du som inte ingår i en organisation eller något nätverk kan naturligtvis söka till kursen. Det viktiga är att du vill vara aktiv och har ett starkt intresse för frågorna.

En distanskurs på deltid

Genuståget är en kombination av deltidsstudier och distanskurs. Vi har en introduktionshelg på Kvinnofolkhögskolan i december, sen träffas vi en dag i januari och slutligen en helg i mars innan vi reser under en vecka i början av april.

Planera resan tillsammans efter intressen

Tillsammans, i god folkbildningsanda, planerar vi resans innehåll genom att bilda grupper efter intresse. Dessa grupper tar sedan olika kontakter och förbereder våra möten. Efter resan har vi ett öppet forum. Skolan tar det pedagogiska huvudansvaret samt samordnar själva resan och boendet.

Tidigare deltagares upplevelser

  • "Det har känts som om en är en del av ett större feministiskt och aktivistiskt kollektiv och jag kom hem med en massa ny energi och pepp att tillföra till kampen här. Jag kände mig sjukt inspirerad av alla våra besök."

  • "Jag har fått nya perspektiv på hur vi jobbar här i Sverige och hur viktig alla olika sorters aktivism är. Också otroligt viktigt att få kontakter i andra länder för att få ett större perspektiv på sin aktivism. Att det någon gör i Warszawa också kan betyda något för mig och vice versa. Att feminism kan vara så stort och spretigt och att olika strategier passar i olika skeden eller situationer."
För mer information om Genuståget (25%), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Utbildningen har löpande antagning och du kan ansöka via skolans webbsida. Där hittar du även mer information. 

Kvinnofolkhögskolan Facebook

Kostnader

Kursdeltagarna betalar själva resa, mat och logi. Vi eftersträvar att hålla låga kostnader och har även tillämpat en frivillig reseutjämning.

Kursavgiften är 500 kr på vårterminen. I detta ingår lunch på våra träffar och försäkring och visst kursmaterial.

Kvinnofolkhögskolan

Kvinnofolkhögskolan


Kvinnofolkhögskolan

Här är folkhögskolan för dig som söker en skola med ett feministiskt fokus. Kvinnofolkhögskolan ligger mitt i centrala Göteborg. Här studerar kvinnor och transpersoner i olika åldrar, med olika bakgrund, mål och studievanor. Här kan du gå kurser på grundskole-...


Läs mer om Kvinnofolkhögskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Genuståget (25%)

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Kvinnofolkhögskolan

Första Långgatan 28 B
413 27 Göteborg

Beställ information

För att få mer information om Genuståget (25%) via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla skolans recensioner