Visa studentum.se som: Mobil

kvinnofolkhögskolan
Kvinnofolkhögskolan

Här är folkhögskolan för dig som söker en skola med ett feministiskt fokus. Kvinnofolkhögskolan ligger mitt i centrala Göteborg. Här studerar kvinnor och transpersoner i olika åldrar, med olika bakgrund, mål och studievanor.

Här kan du gå kurser på grundskole- och gymnasienivå, kurser inriktade på feministiska studier och olika temakurser. Gemensamt för undervisningen på alla kurser är att den har genusperspektiv.

Skolan med många internationella kontakter

Kvinnofolkhögskolan har sedan många år samverkat med organiserade folkbildare och feminister i Asien, Afrika, Latinamerika och andra delar av Europa. Dessa internationella kontakter gör det möjligt att jämföra villkor i olika delar av världen. Det sker även många samarbeten inom Sverige och skolans lokaler används nästan varje kväll av olika grupper aktiva inom den feministiska rörelsen.

Ett viktigt mål med skolans kurser är bland annat att ge kvinnor och transpersoner möjlighet till ökad självinsikt och ta aktiv del i samhället. All verksamhet är religiöst och partipolitiskt obunden, men tar sin utgångspunkt i det faktum att kvinnor i hela världen är politiskt, socialt, ekonomiskt och kulturellt diskriminerade.

Studenter i alla åldrar

De som söker till Kvinnofolkhögskolan är i olika åldrar, har olika bakgrund, mål och studievanor. En del vill bli färdiga med sina grundskole- eller gymnasiestudier. Andra vill bättra på sina kunskaper i svenska eller naturkunskap, lära sig använda dator, videokamera eller pröva på ett hantverk. Många av studenterna är intresserade av feminism och genusfrågor.

Varmt välkommen till Kvinnofolkhögskolan!


För mer information om Kvinnofolkhögskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Kvinnofolkhögskolan Facebook

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Kvinnofolkhögskolan

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Kvinnofolkhögskolan

Första Långgatan 28 B
413 27 Göteborg

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Lotta
(5)
Jag studerade 3 år på Kvinnofolkhögskolan. Åren på skolan förändrade mig som människa. När jag började var jag en skoltrött, omotiverad ensamstående mamma utan tro på att jag kunde studera. På Kvinnofolkhögskolan lärde jag mig om mig själv, som individ och som kvinna i normsamhället. På Kvinnofolkhögskolan lärde jag mig att samarbeta med kvinnor...
Visa mer
aurora
(5)
Bra skola! Jag kan varmt rekommendera Kvinnofolkhögskolan! För mig var det första gången jag studerade på folkhögskola efter universitetet och det var i början jobbigt eftersom jag var så van att plugga till tentor, men när jag sedan förstod friheten i folkbildningen blev det väldigt inspirerande.
(5)
Beställ information

För att få mer information om Kvinnofolkhögskolan via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.