Visa studentum.se som: Mobil

Kandidatprogram, informations- och kommunikationsteknik

Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Stockholm
180 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Stockholm
Antagningshistorik

Kandidatprogram, informations- och kommunikationsteknik

Kandidatutbildningen i informations- och kommunikationsteknik (ICT) på KTH motsvarar en internationell Bachelor. Undervisningen sker på engelska, studiekamraterna kommer från olika länder och internationella IT-företag är campusgrannar. Som student på utbildningen befinner du dig mitt i utvecklingen av fenomen som AI, maskininlärning, robotik och Internet of Things.ICT ligger till grund för digitalisering av mänsklig kommunikation. Nya IT-system och tjänster utvecklas hela tiden och människor och produkter blir alltmer uppkopplade. Utbildningen ger dig en kombination av kunskap om elektronik, mjukvara, datavetenskap och kommunikationsteknologi. Du får ett brett perspektiv på teknikutvecklingen då ekonomi, ledarskap och hållbar utveckling integreras i programmet. Med en stor andel valbara kurser har du möjlighet att skräddarsy din utbildning.Det pågår ett skifte på arbetsmarknaden där jobb som kan automatiseras försvinner och yrken med förståelse för uppkopplad teknik tillkommer. ICT-experter behövs för att förbättra skydd mot industrispionage, falska nyheter och cyberkrigsföring eller för att utveckla AI, e-hälsa och digital design. Du kan utvecklas till mjukvaruingenjör, konsult, systemspecialist och mycket annat. Du kan använda kunskaperna i en internationell karriär eller fortsätta studera på en magister- eller masterutbildning.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Matematik 4, Fysik 2 och Engelska 6 alternativt Matematik E, Fysik B och Engelska B.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Kungliga Tekniska högskolan

100 44 Stockholm

Tel: 08-790 60 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 15 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: