Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Inga recensioner än

Kandidatprogram, fastighet och finans

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Kandidatutbildningen inom Fastighet och finans på KTH passar dig som vill vara delaktig i fastighetsbranschens spännande utveckling med ny teknik och ökad miljömedvetenhet. Efter examen kan du jobba med kvalificerade uppgifter inom såväl fastighetssektorn som den finansiella sektorn. Då sektorerna integreras alltmer ligger utbildningen helt rätt i tiden.Utbildningen ger dig kunskap inom ekonomi, juridik och management med fokus på den finansiella sektorns roll i ett hållbart samhällsbyggande. Efter fem obligatoriska terminer väljer du att fördjupa dig inom antingen Fastighetsekonomi eller Finans. Utbytesstudier sker vanligtvis under höstterminen det tredje året.Möjligheterna till jobb efter examen är goda. Fastighetsbranschen är under utveckling med ökad digitalisering och omställning till miljövänliga system. Sverige har haft en hög byggtakt och fastigheter utgör Sveriges största förmögenhetstillgång. Dina framtida arbetsgivare kan exempelvis vara banker, försäkringsbolag, bostadsfinansieringsinstitut och fastighetsbolag. Du kan börja jobba direkt efter examen eller välja att fortsätta studera på en magister- eller masterutbildning i Sverige eller utomlands.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Matematik 3c, Fysik 1 (1a eller 1b1 och 1b2) och Kemi 1. Fysik 1 och Kemi 1 kan ersättas med Naturkunskap 2. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E.Alternativt: Fysik A och Kemi A eller, som ersättning för kurserna i fysik och kemi, Naturkunskap B. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget Godkänd.

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Kungliga Tekniska högskolan
100 44 Stockholm

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...

Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Highlights