Visa studentum.se som: Mobil

Kandidatprogram, fastighet och finans

Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Stockholm
180 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Stockholm
Antagningshistorik

Kandidatprogram, fastighet och finans

Kandidatutbildningen i Fastighet och finans på KTH passar dig som vill vara delaktig i fastighetsbranschens spännande utveckling med ny teknik och ökad miljömedvetenhet. Efter examen kan du jobba med kvalificerade uppgifter inom såväl fastighetssektorn som den finansiella sektorn. Då sektorerna integreras alltmer ligger utbildningen helt rätt i tiden.Utbildningen ger dig kunskap inom ekonomi, juridik och management med fokus på den finansiella sektorns roll i ett hållbart samhällsbyggande. Efter fem obligatoriska terminer väljer du att fördjupa dig inom antingen Fastighetsekonomi eller Finans. Utbytesstudier sker vanligtvis under höstterminen det tredje året.Möjligheterna till jobb efter examen är goda. Fastighetsbranschen är under utveckling med ökad digitalisering och omställning till miljövänliga system. Sverige har haft en hög byggtakt och fastigheter utgör Sveriges största förmögenhetstillgång. Dina framtida arbetsgivare kan exempelvis vara banker, försäkringsbolag, bostadsfinansieringsinstitut och fastighetsbolag. Du kan börja jobba direkt efter examen eller välja att fortsätta studera på en magister- eller masterutbildning i Sverige eller utomlands.

Så ansöker du

Särskild behörighet: Matematik 3c, Fysik 1 (1a eller 1b1 och 1b2) och Kemi 1. Fysik 1 och Kemi 1 kan ersättas med Naturkunskap 2. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E.Alternativt: Fysik A och Kemi A eller, som ersättning för kurserna i fysik och kemi, Naturkunskap B. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget Godkänd.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Kungliga Tekniska högskolan

100 44 Stockholm

Tel: 08-790 60 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 15 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: