Visa studentum.se som: Mobil

Högskoleingenjörsutbildning i medicinsk teknik

Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Huddinge
Klassrum
180 hp
Heltid
Antagningshistorik

Om utbildningen

Högskoleingenjörsprogrammet Medicinsk teknik kombinerar medicinska och medicintekniska kurser med allmänna teknikkurser, främst inom data- och elektroteknik, vilket skapar många karriärmöjligheter. Efter avslutad utbildning kan du jobba på en medicinteknisk avdelning på ett sjukhus med utbildning, inköp, utveckling och underhåll eller på ett företag som producerar och utvecklar apparatur till vården.Ämnet medicinsk teknik har sin grund i att sjukvården är beroende av kunskap och idéer om hur teknik för hälsa och medicin kan utvecklas och förbättras. Programmet ger praktiska och teoretiska kunskaper i teknik i kombination med anatomi och fysiologi. Det tredje året avslutas med ett examensarbete som kan göras på ett företag, ett sjukhus eller inom en forskningsgrupp på ett universitet.Studierna förbereder dig på att bli en ingenjör som kan vara länken mellan industrin, läkare och vårdpersonal. Du kan jobba på sjukhus eller på företag som tillverkar medicinteknisk apparatur. Som högskoleingenjör i medicinsk teknik har du goda karriärmöjligheter och blir en viktig resurs för en mer effektiv hälso- och sjukvård. Du kan även arbeta med teknik för idrottstillämpningar. Du kan börja jobba direkt efter examen, men du har också flera möjligheter till fortsatta studier på en magister- eller masterutbildning i Sverige eller utomlands.

Så ansöker du

Särskild behörighet: Matematik 3c, Fysik 2 och Kemi 1 alternativt Matematik D, Fysik B och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen

Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Kungliga Tekniska högskolan

100 44 Stockholm

Tel: 08-790 60 00
Fax 08-790 65 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,6)
Baseras på 18 recensioner.
Se alla skolans recensioner