Visa studentum.se som: Mobil

Högskoleingenjörsutbildning i industriell teknik och produktionsunderhåll

Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Södertälje
Klassrum
180 hp
Heltid
Antagningshistorik

Om utbildningen

Högskoleingenjörsprogrammet inom Industriell teknik och produktionsunderhåll på KTH är utvecklat i samarbete med världsledande företag som ligger vägg i vägg med ditt campus. Utbildningen ger dig möjlighet att arbeta med verkliga frågor från näringsliv och samhälle, exempelvis hur industrin ska minska sin klimatpåverkan.Programmet är del av en större satsning på hållbar industriell produktion inom KTH. Du lär dig metoder för problemlösning och förbättring mot säkrare, mer effektiv och miljövänlig produktion. Automatisering och digitalisering är viktiga inslag. Många delar av utbildningen genomförs i samarbete med företag i form av projekt, besök och laborationer.Utbildningen förbereder dig på att arbeta med industrins viktigaste område säker och långsiktigt hållbar produktion. Efter examen är du attraktiv i flera branscher där du kan jobba med drift, underhåll eller förbättringsprojekt. Den snabba teknikutvecklingen gör att fler ingenjörer med inriktning mot industri behövs. Du kan börja jobba direkt efter examen eller välja att fortsätta studera på en magister- eller masterutbildning i Sverige eller utomlands.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Matematik 3c, Fysik 2 och Kemi 1 alternativt Matematik D, Fysik B och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen

Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Kungliga Tekniska högskolan

100 44 Stockholm

Tel: 08-790 60 00
Fax 08-790 65 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,6)
Baseras på 18 recensioner.
Se alla skolans recensioner