Visa studentum.se som: Mobil

Högskoleingenjörsutbildning i byggteknik och design

Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Stockholm
Klassrum
180 hp
Heltid
Antagningshistorik

Om utbildningen

Högskoleingenjörsprogrammet inom Byggteknik och design på KTH ger dig möjlighet att vara med och forma Sveriges framtida byggnader och infrastruktur. Du får en vetenskaplig grund och djupa kunskaper inom byggteknik och infrastruktur för att kunna delta i byggandet av det hållbara samhället. Utbildningen förbereder dig för kvalificerat arbete inom samhällsbyggnadssektorn och har en direkt koppling till näringslivet vilket ger dig goda karriärmöjligheter efter examen.Byggteknik och design inkluderar kunskap om arkitektur och fastigheter, konstruktion, bygg, anläggningsteknik, byggproduktion samt byggekonomi. De två första åren läser du teoretiska och byggtekniska ämnen samt digitala verktyg. Det tredje året väljer du en inriktning med specialisering inom arkitektur och fastighetsutveckling, konstruktion, eller byggproduktion.Efter avslutad utbildning kan du exempelvis arbeta med projektledning, fastighetsförvaltning, husbyggnadsprojektering på arkitektkontor eller konstruktionsbyrå. Du kan bli bygglovshandläggare, arbetsledare på byggarbetsplats eller ha andra byggrelaterade yrkesroller. Sveriges Byggindustrier är en del av ryggraden i Sveriges näringsliv som sysselsätter flera hundra tusen människor. Kommande stora pensionsavgångar gör att behovet av din kompetens är stort. Du kan börja arbeta direkt efter examen eller välja att fortsätta studera på en magister- eller masterutbildning i Sverige eller utomlands.

Så ansöker du

Särskild behörighet: Matematik 3c, Fysik 2 och Kemi 1 alternativt Matematik D, Fysik B och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen

Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Kungliga Tekniska högskolan

100 44 Stockholm

Tel: 08-790 60 00
Fax 08-790 65 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,6)
Baseras på 18 recensioner.
Se alla skolans recensioner