Visa studentum.se som: Mobil

Högskoleingenjörsutbildning i byggteknik och design

Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Stockholm
180 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Stockholm
Antagningshistorik

Högskoleingenjörsutbildning i byggteknik och design

Högskoleingenjörsprogrammet i Byggteknik och design på KTH ger dig möjlighet att vara med och forma Sveriges framtida byggnader och infrastruktur. Du får en vetenskaplig grund och djupa kunskaper inom bygg och infrastruktur för att kunna delta i byggandet av det hållbara samhället. Utbildningen förbereder dig för kvalificerat arbete inom samhällsbyggnadssektorn och har en direkt koppling till näringslivet – vilket ger dig goda karriärmöjligheter efter examen.Byggteknik och design inkluderar kunskap om arkitektur, bygg och anläggningsteknik samt byggekonomi. De två första åren läser du teoretiska och byggtekniska ämnen samt digitala verktyg. Det tredje året väljer du en av flera inriktningar med specialisering inom arkitektur, fastighetsutveckling, konstruktion, anläggning eller byggproduktion.Efter avslutad utbildning kan du exempelvis arbeta med projektledning, fastighetsförvaltning, husbyggnadsprojektering på arkitektkontor eller konstruktionsbyrå. Du kan bli bygglovshandläggare, arbetsledare på byggarbetsplats eller ha andra byggrelaterade yrkesroller. Sveriges Byggindustrier är en del av ryggraden i Sveriges näringsliv som sysselsätter flera hundra tusen människor. Kommande stora pensionsavgångar gör att behovet av din kompetens är stort. Du kan börja arbeta direkt efter examen eller välja att fortsätta studera på en magister- eller masterutbildning i Sverige eller utomlands.

Så ansöker du

Särskild behörighet: Matematik 3c, Fysik 2 och Kemi 1 alternativt Matematik D, Fysik B och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen

Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Kungliga Tekniska högskolan

100 44 Stockholm

Tel: 08-790 60 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 15 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: