Visa studentum.se som: Mobil

Träffa och chatta med skolor live på Digitala utbildningsmässan den 7 oktober! Anmäl dig nu 🎓✨

Civilingenjörsutbildning öppen ingång

Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Stockholm
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm
Antagningshistorik

Civilingenjörsutbildning öppen ingång

Öppen ingång civilingenjör på KTH är perfekt för dig som vill läsa till civilingenjör men inte vet vilken inriktning som passar dig bäst. Utbildningen ger dig valmöjlighet och garanti att få läsa vid en av KTH:s civilingenjörsutbildningar. Under ett läsår studerar du grundläggande ingenjörsämnen och bekantar dig med civilingenjörsprogrammen, innan du till år två väljer din inriktning. En utbildning till civilingenjör ger dig kunskaper för att bli en kreativ problemlösare som kan leda arbete i utvecklingens framkant.På Öppen ingång läser du under ett år grundläggande ingenjörsämnen som matematik, teknik och naturvetenskap. Du har chans att bekanta dig med KTH:s olika civilingenjörsutbildningar genom information och presentationer. Under slutet av vårterminen söker du till de program du är intresserad av att fortsätta läsa. Urval görs utifrån dina studieresultat från det första läsåret.Med en civilingenjörsexamen från KTH öppnar sig en hel värld av karriärmöjligheter, både i Sverige och internationellt. Civilingenjörer finns i alla delar av samhället och behövs för att skapa lösningar för en mer hållbar värld. Det kan till exempel handla om att utveckla hållbara energilösningar, klimatanpassad samhällsplanering eller nya tekniska lösningar. Vanliga yrkesroller är projektledare, utvecklare, forskare, konsult eller strateg inom olika områden. Oavsett vilket program du än väljer efter Öppen ingång är karriärmöjligheterna goda.

Så ansöker du

Särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Kungliga Tekniska högskolan

100 44 Stockholm

Tel: 08-790 60 00
Fax 08-790 65 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,8)
Baseras på 16 recensioner.
Se alla skolans recensioner