Visa studentum.se som: Mobil

Civilingenjörsutbildning i teknisk kemi (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Stockholm
300 hp
Startdatum: Höst 2019 - Stockholm

Civilingenjörsutbildning i teknisk kemi (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

JOBBET OCH FRAMTIDENCivilingenjörer inom teknisk kemi arbetar ofta med morgondagens produkter och processer, till exempel utveckling av nya miljövänliga och hållbara processer, framställning av nya läkemedel eller material till nästa generations mobiltelefoner. Utbildningen är riktad mot en bred arbetsmarknad och ditt jobb kan vara allt från design av molekyler för att få fram en aktiv substans som ?botar? utan biverkningar, till produk tion och försäljning av den färdiga produkten. Med en djup kunskap i kemi kan du välja bland många branscher, du lär exempelvis vara en eftertraktad konsult inom hållbar utveckling och stora klädföretag eller IT-företag kommer att efterfråga din kompetens. I din yrkesroll kommer du att samarbeta med människor från olika teknikområden, men också andra yrkesgrupper som ekonomer och marknadsförare. Efter några års arbete är utvecklingschef, produktionsansvarig, projektledare, kvalitets- chef eller produktspecialist några tänkbara arbeten för dig.UTBILDNINGENI kurserna under utbildningen integreras och diskuteras ofta aktuella samhällsfrågor och du får insikt i att de kunskaper du får ökar möjligheterna att hitta lösningar till dagens och morgondagens problem. Du kommer i kontakt med näringslivet och får lösa problem som baseras på verkliga uppgifter. Undervisningen kommer också ge dig möjlighet att vara delaktig i KTH:s forskning på olika sätt. Du får till exempel tillfälle att arbeta och möta entreprenörer i Green House Labs, där idéer kommersialiseras och du får använda dina kemikunskaper till att generera innovationer. Laborationer och projektuppgifter kan vara delar i dessa forskningsprojekt där du får möjlighet att, i samarbete med andra, utveckla användbara lösningar. Civilingenjörer behöver kunskaper utöver teknik och du kan välja att läsa valfria kurser i till exempel språk, ekonomi, filosofi, hållbar utveckling eller internationella förhållanden. De två sista åren fördjupar du dig inom ett av programmets masterutbildningar.

Så ansöker du

Särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Kungliga Tekniska högskolan

100 44 Stockholm

Tel: 08-790 60 00


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 15 recensioner.
Se alla skolans recensioner