Visa studentum.se som: Mobil

Civilingenjörsutbildning i teknisk fysik (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Stockholm
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm

Civilingenjörsutbildning i teknisk fysik (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

Civilingenjörsutbildningen i Teknisk fysik är en av de mest populära och utmanande utbildningarna på KTH. I en värld där tekniken blir allt mer komplex behövs tekniska fysiker mer än någonsin. Med ett stort inslag av både klassiska ingenjörskurser, samt fördjupande naturvetenskaplig teori blir du en avancerad teknisk problemlösare med möjlighet att driva utvecklingen inom många olika områden världen över. Du får förståelse för allt från vad som händer i små atomer till system så stora som vårt universum fundamentala och tidlösa kunskaper som ger dig goda möjligheter att driva och skapa framtidens teknik i en hållbar riktning.Teknisk fysik bygger på en blandning av matematik, fysik och teknik. Ämnet ligger tillgrund för mycket av den utveckling som sker på områden som exempelvis IT, AI, kvantteknologi och biofysik. Utbildningen har en stor bredd och har nyligen moderniserats för att ännu bättre förbereda dig för framtidens arbetsmarknad. Bland annat ingår mer projekt och problemlösning med hjälp av datorberäkningar. Efter det tredje året har du möjlighet att välja mellan många olika masterprogram samt läsa delar av utbildningen utomlands.Efter examen är du väl förberedd för avancerade arbetsuppgifter inom forskning ochtekniskt utvecklingsarbete. Det gör att du kan ta en viktig roll i arbetet för ett hållbartsamhälle. Du har bland annat viktig kunskap om hur naturvetenskapliga fakta bör tolkas av politiker, media och allmänheten. Nästan en tredjedel av studenterna väljer att läsa en forskarutbildning efter examen.

Så ansöker du

Särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Kungliga Tekniska högskolan

100 44 Stockholm

Tel: 08-790 60 00
Fax 08-790 65 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 15 recensioner.
Se alla skolans recensioner