Visa studentum.se som: Mobil

Träffa och chatta med skolor live på Digitala utbildningsmässan den 7 oktober! Anmäl dig nu 🎓✨

Civilingenjörsutbildning i medieteknik

Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Stockholm
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm
Antagningshistorik

Civilingenjörsutbildning i medieteknik

Civilingenjörsutbildningen i Medieteknik på KTH passar dig som på kreativa sätt vill utforma teknik för mänsklig kommunikation. Efter utbildningen kan du driva utveckling inom allt från film och spelupplevelser till nyhetsindustrin och framtidens sociala medier. På KTH är Medieteknik en av de utbildningar där flest studenter blivit entreprenörer och ett ertal har startat framgångsrika internationella företag.Medieteknik är en utbildning med fokus på att utveckla nya sätt för människor att kommunicera och interagera. Du läser kurser i hur teknik kan interagera med olika typer av media som video och ljud. Utbildningen är kreativ och inriktar sig mot ett område som utvecklas snabbt både i Sverige och i resten av världen. Efter år tre har du möjlighet att välja mellan olika masterprogram samt läsa delar av utbildningen utomlands.Som civilingenjör inom medieteknik är dina karriärmöjligheter nästan obegränsade. Allt från kläd- och biltillverkare till företag som använder maskininlärning för medieteknik eller erbjuder online musiktjänster behöver medieteknik för kommunikation. Det finns även ett stort behov av ingenjörer som forskar. Typiska arbetsuppgifter kan vara att skapa medialösningar, designa appar eller visualisera data för exempelvis klimatpåverkan.

Så ansöker du

Särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Kungliga Tekniska högskolan

100 44 Stockholm

Tel: 08-790 60 00
Fax 08-790 65 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 15 recensioner.
Se alla skolans recensioner