Visa studentum.se som: Mobil

Civilingenjörsutbildning i materialdesign (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Stockholm
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm

Civilingenjörsutbildning i materialdesign (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

Civilingenjörsutbildningen i Materialdesign på KTH ger en unik bredd av ämneskunskaper som inte finns på någon annan utbildning i Sverige. Med den kompetens du får med dig har du möjlighet att lösa stora hållbarhetsutmaningar som framtidens energilagring och plastfria hav. Då KTH har en världsledande position inom forskning på materialområdet har du många internationella möjligheter efter examen.Materialdesign innebär att skapa nya material och vidareutveckla de som redan finns. Utbildningen ger dig en helhetssyn och nytänkande när det gäller materials egenskaper, användningsområden och miljöpåverkan. Du har närhet till KTH:s materialforskning då många av dina lärare är framstående forskare som brinner för sina områden. Efter år tre har du möjlighet att välja mellan nio olika masterprogram samt läsa delar av utbildningen utomlands. Framtidens material måste vara starkare, lättare och gå att tillverka från fossilfritt eller återvunnet material. Med en examen i Materialdesign kan du jobba med att utveckla biobaserad plast, fossilfritt stål eller batterier gjorda av papper. Du är mycket eftertraktad i industrier inom gruvnäring, kemi, träfiber och elektronik. Nästan hälften av studenterna på utbildningen får jobb via sitt examensarbete.

Så ansöker du

Särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Kungliga Tekniska högskolan

100 44 Stockholm

Tel: 08-790 60 00
Fax 08-790 65 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 15 recensioner.
Se alla skolans recensioner