Visa studentum.se som: Mobil

Civilingenjörsutbildning i maskinteknik, industriell hållbarhet (EJ åk 1, endast till åk 3), senare del av program

Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Södertälje
300 hp
Startdatum: Höst 2019 - Södertälje

Civilingenjörsutbildning i maskinteknik, industriell hållbarhet (EJ åk 1, endast till åk 3), senare del av program

JOBBET OCH FRAMTIDENDet finns ingen typisk arbetsplats för en maskiningenjör, det är mycket upp till dig och vad du har för intressen. Med en bred bas ges du stora möjligheter att utvecklas inom många olika ämnesområden, t.ex. konstruktion, produktion, energi och miljö, samt management. Du kan arbeta i stora eller små företag och organisationer där vanliga karriärvägar är teknisk expert, produktutvecklare, konstruktör, projektledare, marknadsförare, utbildare, forskare och teknisk konsult. Gemensamt för alla Maskiningenjörer är att de utvecklar och bygger framtidens hållbara samhälle.UTBILDNINGENProgrammet är en av de bredare tekniska utbildningarna på KTH. I årskurs 1 och 2 läser du grundläggande kurser inom matematik och naturvetenskap. På våren i årskurs 3 väljer du en master som intresserar dig. Maskinteknik erbjuder ett stort antal master, inom dessa kommer du att möta olika forskargrupper på KTH som arbetar med den allra senaste tekniken. Dessa grupper kommer att fungera som lärare och handledare för dig under dina sista år här på KTH.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet och särskild behörighet till årskurs 1 på programmet samt följande särskilda behörighet: För årskurs 2 slutförda kurser motsvarande minst 45 högskolepoäng av obligatoriska kurser inom sökt program, varav minst 35 högskolepoäng ska ingå i årskurs 1.För årskurs 3 krävs även att minst 90 hp av obligatoriska kurser från åk 1 och 2 på sökt program är uppfyllda.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Kungliga Tekniska högskolan

100 44 Stockholm

Tel: 08-790 60 00


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 15 recensioner.
Se alla skolans recensioner