Visa studentum.se som: Mobil

Civilingenjörsutbildning i maskinteknik

Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Stockholm
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Stockholm
Antagningshistorik

Civilingenjörsutbildning i maskinteknik

Civilingenjörsutbildningen i Maskinteknik på KTH är en av Sveriges bredaste utbildningar inom maskinteknik. Du lär dig utveckla tekniska lösningar inom allt från robotar till miljöteknik. Det är ett av de civilingenjörsprogram som har flest valmöjligheter, vilket gör att du kan skräddarsy din utbildning efter intresse. Du har även möjlighet att välja en internationell inriktning inom franska, tyska eller spanska.Maskinteknik ligger till grund för utveckling av alla möjliga sorters produkter och maskiner. Ämnet kombinerar matematik, naturvetenskap och teknik omsatt i praktiken. Utbildningen ger dig en stabil grund i maskinteknik med stora möjligheter att välja mellan olika teknikspår. I årskurs två och tre kan du gå en internationell inriktning med kurser i franska, tyska eller spanska, med utbytesterminer på partneruniversitet i Frankrike, Tyskland eller Spanien. Inför årskurs fyra och fem väljer du mellan 12 masterprogram. För att klara samhällets hållbarhetsutmaningar måste industrin kunna tillverka de produkter vi behöver på hållbara sätt. Efter examen kan du skapa innovationer för ett hållbart samhälle i Sverige och internationellt. Du kan arbeta i stora eller små företag i roller som teknisk expert, produktutvecklare eller forskare.

Så ansöker du

Särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Kungliga Tekniska högskolan

100 44 Stockholm

Tel: 08-790 60 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 15 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: