Visa studentum.se som: Mobil

Civilingenjörsutbildning i informationsteknik

Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Stockholm
300 hp
Heltid
Antagningshistorik

Civilingenjörsutbildning i informationsteknik

Informationsteknik är en civilingenjörsutbildning för dig som vill vara med att påverka och utforma framtidens samhälle. IT är avgörande för att samhällets och näringslivets verksamheter ska fungera. Det är också en av nycklarna till hur vi skall kunna utveckla ett samhälle som når FN:s globala hållbarhetsmål för ekologisk, social och ekonomisk utveckling.Mycket av det du ser i din omgivning och använder i din vardag styrs av datorer och är uppkopplat mot internet och trådlösa nät. IT kan handla om funktionerna i din smartphone, e-handel eller system som styr moderna fordon, till skapandet av miljösmarta lösningar eller utvecklingen av bättre medicinsk utrustning.Programmet ger dig en bred kunskap om informationsteknik och du får en gedigen grund att stå på i en bransch som är i ständig rörelse. Tillsammans med andra kommer du att leda utvecklingen av teknik och tjänster i en föränderlig värld.Efter examen har du tillgång till en bred arbetsmarknad med stor efterfrågan på IT-kompetens. Studenter som har examinerats från programmet arbetar i hela världen och inom alla områden: Från spel och nöjes-, finans- och fordonsbranschen till traditionella IT-företag och offentlig verksamhet. Många går efter några år även vidare till olika chefsbefattningar.

Så ansöker du

Särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Kungliga Tekniska högskolan

100 44 Stockholm

Tel: 08-790 60 00


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 15 recensioner.
Se alla skolans recensioner