Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Civilingenjörsutbildning i industriell teknik och hållbarhet (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Södertälje

Om utbildningen

Civilingenjörsutbildningen Industriell teknik och hållbarhet gör dig till expert på hållbar produktion i industriell tillverkning. Den passar dig som vill arbeta för att teknik och människor i kombination ska kunna lösa de utmaningar näringsliv och industrin står inför. Redan under studietiden kan du dra nytta av att världsledande företag samverkar i utbildningen.Utbildningen ger dig en helhetsförståelse för hållbara produktionssystem: människor och teknik i produktionsflöden och processer. Du lär dig hur man utvecklar komplexa system, något som kräver att du både kan optimera och förhandla. Du läser traditionella kurser inom teknik och naturvetenskap och specifikt kurser inom produktion, logistik och underhåll. I dessa integreras hållbarhetsaspekter för miljö, arbete och företag. Efter år tre har du möjlighet att välja mellan olika masterprogram samt läsa delar av utbildningen utomlands.Som ingenjör kan du bidra till att lösa industrins största utmaning att skapa hållbara lösningar för ökad konkurrenskraft, minskad miljöpåverkan och meningsfulla arbeten i en högteknologisk kontext. Efter examen kan du jobba som produktionstekniker, produktionsplanerare eller projektledare. Du kommer kunna spela en viktig roll i den hållbarhetsomställning som pågår i de flesta branscher, såväl i Sverige som internationellt.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen
Kungliga Tekniska högskolan
100 44 Stockholm

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...

Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Highlights