Visa studentum.se som: Mobil

Civilingenjörsutbildning i industriell teknik och hållbarhet

Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Södertälje
300 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Södertälje

Civilingenjörsutbildning i industriell teknik och hållbarhet

Civilingenjörsutbildningen Industriell teknik och hållbarhet gör dig till expert på hållbar produktion i industriell tillverkning. Den passar dig som vill arbeta för att teknik och människor i kombination ska kunna lösa de utmaningar näringsliv och industrin står inför. Redan under studietiden kan du dra nytta av att världsledande företag samverkar i utbildningen. Utbildningen ger dig en helhetsförståelse för hållbara produktionssystem: människor och teknik i produktionsflöden och processer. Du lär dig hur man utvecklar komplexa system, något som kräver att du både kan optimera och förhandla. Du läser traditionella kurser inom teknik och naturvetenskap och specifikt kurser inom produktion, logistik och underhåll. I dessa integreras hållbarhetsaspekter för miljö, arbete och företag. Efter år tre har du möjlighet att välja mellan olika masterprogram samt läsa delar av utbildningen utomlands.Som ingenjör kan du bidra till att lösa industrins största utmaning – att skapa hållbara lösningar för ökad konkurrenskraft, minskad miljöpåverkan och meningsfulla arbeten i en högteknologisk kontext. Efter examen kan du jobba som produktionstekniker, produktionsplanerare eller projektledare. Du kommer kunna spela en viktig roll i den hållbarhetsomställning som pågår i de flesta branscher, såväl i Sverige som internationellt.

Så ansöker du

Särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Kungliga Tekniska högskolan

100 44 Stockholm

Tel: 08-790 60 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 15 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: