Visa studentum.se som: Mobil

Civilingenjörsutbildning i energi och miljö

Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Stockholm
300 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Stockholm
Antagningshistorik

Civilingenjörsutbildning i energi och miljö

Civilingenjörsutbildningen i Energi och miljö har ett stort fokus på hållbar utveckling utifrån både tekniska och samhälleliga perspektiv. Du blir expert på att ta fram innovativa lösningar för stora hållbarhetsutmaningar som minskad klimatpåverkan, bättre energisystem och renare vatten. Efter examen är du attraktiv på arbetsmarknaden och kan arbeta med utvecklingsarbete såväl i Sverige som i resten av världen.Utbildningen lär dig att hitta innovativa lösningar inom energi- och miljöområdet. Tillsammans med engagerade studenter och lärare utvecklar du även färdigheter i kommunikation, etik och entreprenörskap. Under år fyra och fem lär du dig en spetskompetens inom den masterutbildning du väljer och du har goda möjligheter till utlandsstudier.Med en examen inom Energi och miljö kan du jobba med exempelvis smarta elnät, förnybar energi eller återvinning av material. Du blir en viktig resurs när det gäller att hitta innovativa lösningar kring klimatförändringar och andra hållbarhetsfrågor som samhället står inför. Sverige satsar stort på teknik för förnybar energi och internationellt investeras miljarder kronor i företag som arbetar med miljöteknik. Det innebär många nya och internationella karriärmöjligheter för civilingenjörer inom Energi och miljö.

Så ansöker du

Särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Kungliga Tekniska högskolan

100 44 Stockholm

Tel: 08-790 60 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 15 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: