Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Civilingenjörsutbildning i elektroteknik (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

KTH är rankat som ett av världens 20 bästa universitet inom ämnesområdet elektroteknik. Elektroteknik har en avgörande betydelse för de flesta teknologier och framtidens hållbara samhälle. Det är bland annat en förutsättning för autonoma system och en övergång till förnybara energikällor. Med den verktygslåda du får med dig från civilingenjörsutbildningen inom Elektroteknik på KTH kan du gå in som expert nästan var som helst där det handlar om att utveckla hållbar teknik.Elektroteknik innefattar så gott som all den teknik som använder elektricitet. Utbildningen varvar teori med projektkurser och gör dig till en ingenjör med förmåga att utveckla avancerad teknik för allt från medicinsk utrustning till industrirobotar. Efter år tre har du möjlighet att välja mellan nio masterprogram och du kan läsa delar av utbildningen utomlands.Efter examen kan du jobba med områden som elnät, framtidens fordon, artificiell intelligens och smarta hem. Som civilingenjör inom elektroteknik är du efterfrågad i hela världen i yrkesroller som konsult, utvecklingsingenjör eller projektledare. Du har också stora möjligheter att välja en forskarkarriär.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen
Kungliga Tekniska högskolan
100 44 Stockholm

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...

Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Highlights