Visa studentum.se som: Mobil

Civilingenjörsutbildning i elektroteknik

Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Stockholm
300 hp
Heltid
Antagningshistorik

Civilingenjörsutbildning i elektroteknik

JOBBET OCH FRAMTIDENSom elektroingenjör kan du arbeta på en bred och global arbetsmarknad. Elektroteknik och elektronik ingår idag i nästan alla produkter och tekniska system som vi dagligen använder, vilket ger stora möjligheter att välja bransch efter intresse.Det kan handla om att utveckla allt från små komponenter som inbyggda system i allt från lastbilar till telefoner, till lite större delsystem som till exempel medicinsk apparatur eller stora system som utrustning för att producera och distribuera el eller att öka kapaciteten i de mobila telenäten.Som nyexaminerad elektroingenjör arbetar du ofta som utvecklings- eller systemingenjör, kanske vid ett elkrafts-, elektronik-, tillverknings- eller tjänsteföretag. Efter några år kan du arbeta som exempelvis projektledare, teknisk konsult eller forskare.UTBILDNINGENUtbildningen ger dig möjlighet att fördjupa dig inom elektroteknik. Du kommer att få en gedigen kunskap och ta del av de senaste rönen på området. Vi ger dig även träning i moment som är självklara delar av civilingenjörsyrket. Matematik och elektroteknik varvas med bland annat skriftlig och muntlig kommunikation, projektstyrning och ledarskap/gruppdynamik.De tre första åren läser du grundläggande ämnen som är tongivande för utbildningen; matematik, ellära, elektronik samt signaler och system. Därefter väljer du ett masterprogram i form av två års studier på avancerad nivå. Inom elektroteknik har du möjlighet att välja mellan ett tiotal olika masterprogram för din civilingenjörsexamen. Ett masterprogram består vanligen av ungefär ett halvt år obligatoriska kurser, ett år valfria kurser och ett halvt års examensarbete.Det finns goda chanser att få läsa en del av din utbildning utomlands. Vi samarbetar och har avtal med ett 100-tal olika universitet över hela världen.

Så ansöker du

Särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Kungliga Tekniska högskolan

100 44 Stockholm

Tel: 08-790 60 00


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 15 recensioner.
Se alla skolans recensioner