Visa studentum.se som: Mobil

Civilingenjörsutbildning i elektroteknik

Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Stockholm
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm
Antagningshistorik

Civilingenjörsutbildning i elektroteknik

KTH är rankat som ett av världens 20 bästa universitet inom ämnesområdet elektroteknik. Elektroteknik har en avgörande betydelse för framtidens näringsliv och hållbara samhälle. Det är bland annat en förutsättning för smarta elnät och en övergång till förnybara energikällor. Med den verktygslåda du får med dig från civilingenjörsutbildningen i Elektroteknik på KTH kan du gå in som expert nästan var som helst där det handlar om att utveckla hållbar teknik. Elektroteknik innefattar så gott som all den teknik som använder elektricitet. Utbildningen varvar teori med projektkurser och gör dig till en ingenjör med förmåga att utveckla avancerad teknik för allt från medicinsk utrustning till industrirobotar. Efter år tre har du möjlighet att välja mellan nio masterprogram och du kan läsa delar av utbildningen utomlands.Efter examen kan du jobba med områden som elnät, framtidens fordon, AI och smarta hem. Som civilingenjör inom elektroteknik är du efterfrågad i hela världen i yrkesroller som konsult, utvecklingsingenjör eller projektledare. Du har också stora möjligheter att välja en forskarkarriär.

Så ansöker du

Särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Kungliga Tekniska högskolan

100 44 Stockholm

Tel: 08-790 60 00
Fax 08-790 65 00