Visa studentum.se som: Mobil

Civilingenjörsutbildning i bioteknik

Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Stockholm
300 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Stockholm
Antagningshistorik

Civilingenjörsutbildning i bioteknik

Civilingenjörsutbildningen i Bioteknik på KTH ger dig kunskaper som kan revolutionera områden som medicin, material och livsmedel. Kombinationen av biologi och teknik innebär nya möjligheter att lösa utmaningar inom hälsa och miljö samt hur vi kan använda naturens egna processer för hållbar framställning av olika produkter. Efter examen väntar spännande möjligheter inom en rad olika framtidsområden. Bioteknik är ett snabbt växande ämnesområde som kombinerar kunskap om organismer med teknik för att använda celler på nya sätt. Det används till exempel för forskning om sjukdomar, att skapa nya material och utveckla grödor som klarar ett förändrat klimat. Under utbildningen lär du dig om genteknik, kemi, mikrobiologi och att lösa biotekniska utmaningar i projektform. Efter år tre har du möjlighet att välja mellan olika masterprogram samt läsa delar av utbildningen utomlands. De kunskaper du får med dig ger dig spännande möjligheter i arbetslivet.Du kan jobba på företag som gör läkemedel, medicinska analyser, framställer produkter genom bioprocesser eller utvecklar metoder för nya livsmedel och vattenrening. Många väljer att doktorera. Som civilingenjör inom bioteknik har du möjlighet att göra skillnad för människor genom att ta fram botemedel mot sjukdomsepidemier eller bidra till att det finns rent vatten och mat i utsatta områden.

Så ansöker du

Särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Kungliga Tekniska högskolan

100 44 Stockholm

Tel: 08-790 60 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 15 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: