Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Civilingenjör och lärare (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Civilingenjör och lärare på KTH är en unik utbildning som leder till både en civilingenjörsexamen och en ämneslärarexamen med inriktning mot arbete i gymnasieskolan. Samhället behöver kommunikativa civilingenjörer och tekniskt kunniga lärare. Med denna utbildning blir du både och. Efter utbildningen är du mycket eftertraktad på arbetsmarknaden, både inom näringslivet och skolvärlden.Utbildningen kombinerar pedagogik, kommunikation och lärande med civilingenjörens förmåga att hämta in kunskap och lösa problem. Genom verksamhetsförlagd utbildning får du prova på att jobba med pedagogisk verksamhet på gymnasieskola, museum eller science center. Din ämneslärarexamen omfattar matematik och i ett av ämnena fysik, kemi eller teknik, beroende på vilken av de fyra möjliga inriktningarna du väljer.Utbildningen ger dig färdigheter i att planera, genomföra och utveckla utbildning inom skola, företag och organisationer. Efterfrågan ökar på ingenjörer som kan kommunicera teknik och naturvetenskap, och som har kunskap om lärande. Väljer du den här utbildningen finns därför många karriärmöjligheter inom exempelvis gymnasieskolan, konsulterande ingenjörsverksamhet, utbildningsavdelningar, som forskarstuderande eller som pedagogisk utvecklare.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen, Lärarexamen
Kungliga Tekniska högskolan
100 44 Stockholm

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...

Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Highlights