Visa studentum.se som: Mobil

Civilingenjör och lärare

Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Stockholm
Klassrum
300 hp
Heltid
Antagningshistorik

Om utbildningen

Civilingenjör och lärare på KTH är en unik utbildning som leder till både en civilingenjörsexamen och en ämneslärarexamen med inriktning mot arbete i gymnasieskolan. Samhället behöver kommunikativa civilingenjörer och tekniskt kunniga lärare. Med denna utbildning blir du både och. Efter utbildningen är du mycket eftertraktad på arbetsmarknaden, både inom näringslivet och skolvärlden.Utbildningen kombinerar pedagogik, kommunikation och lärande med civilingenjörens förmåga att hämta in kunskap och lösa problem. Genom verksamhetsförlagd utbildning får du prova på att jobba med pedagogisk verksamhet på gymnasieskola, museum eller science center. Din ämneslärarexamen omfattar matematik och i ett av ämnena fysik, kemi eller teknik, beroende på vilken av de fyra möjliga inriktningarna du väljer.Utbildningen ger dig färdigheter i att planera, genomföra och utveckla utbildning inom skola, företag och organisationer. Efterfrågan ökar på ingenjörer som kan kommunicera teknik och naturvetenskap, och som har kunskap om lärande. Väljer du den här utbildningen finns därför många karriärmöjligheter inom exempelvis gymnasieskolan, konsulterande ingenjörsverksamhet, utbildningsavdelningar, som forskarstuderande eller som pedagogisk utvecklare.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen, Lärarexamen

Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Kungliga Tekniska högskolan

100 44 Stockholm

Tel: 08-790 60 00
Fax 08-790 65 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,6)
Baseras på 18 recensioner.
Se alla skolans recensioner