Konst- och kulturutbildning

Musikproducent, Stockholm Musikutbildningar 1 och 2

Kulturama, i Stockholm
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
46 900 SEK Momsfri
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-08-21
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
46 900 SEK Momsfri
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-08-21
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

26 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Stockholm
  • Sista ansökan: 2024-08-21

Om utbildningen

Vill du satsa på en karriär som musikproducent och låtskrivare? På Kulturamas musikproducentutbildningar har du möjlighet att utvecklas maximalt och förfina dina styrkor under professionell ledning. Vi har två olika alternativ på musikproducentutbildningar som båda är CSN-berättigade.

På vår utbildning Musikproducent, Stockholm Musikutbildningar 1 får du grundläggande kunskaper inom musikproduktion, låtskrivande, ljudlära och inspelningsteknik, samt verktyg som musikteori och bi-instrument (piano, gitarr eller sång) för att kunna jobba i branschen direkt eller söka vidare till en högre utbildning som till exempel musikhögskolan eller Kulturamas Musikproducent, Stockholm Musikutbildningar 2.

Utbildningen Musikproducent, Stockholm Musikutbildningar 2 riktar sig till dig som har goda förkunskaper och som kanske redan gått en musik- eller musikproducentutbildning antingen på folkhögskola eller vår egen högskoleförberedande utbildning. Utbildningen förbereder dig inför branschen med bland annat branschkunskap och företagande som kompletterande kurser.

Våra musikproducentutbildningar går på heltid. Här kommer dina öron sättas på hårdträning och du kommer utmanas både individuellt och i grupp.

Hos oss får du de kunskaper du behöver för att nå till nästa nivå inför antingen vidare studier på högre utbildning eller ett kommande yrkesliv som musikproducent och/eller ljudtekniker.

Utbildningens innehåll

Som musikproducent behöver du vara lyhörd som samarbetspartner, något vi lägger stor vikt vid. På Kulturama får du en plattform för kontaktskapande både genom dina lärare och i de många projekt och sessions som du kommer att vara en del av under utbildningen. Du kommer bland annat att ha kurser i musikproduktion, låtskrivande, ljudlära, inspelningsteknik och liveljud för att förbereda dig inför ett mångsidigt yrkesliv.

Vår undervisning

Alla våra lärare är, eller har varit, verksamma som musikproducenter, låtskrivare eller musiker och deras professionalism garanterar en högt kvalificerad undervisning och personlig coaching.

Samarbeten och projekt genomsyrar alla våra musikutbildningar och under vissa veckor bryts schemat då ni arbetar med projekt som till exempel större låtskrivarsessions. Ett antal kurser läser du tillsammans med musikutbildningen – Låtskrivande, Musikteori, Branschkännedom, Bi-instrument (piano, gitarr eller sång) och Arrangering.

Utöver detta läser musikproducenterna kurserna Musikproduktion, Ljud & Inspelningsteknik, Musik för media och kursen Processarbete – att driva dina projekt.

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. På musikproducentutbildningarna har vi tillgång till ett tiotal musikproduktionsstudios, två kontrollrum med tillhörande inspelningsstudio, ett musikredigeringsrum, en pianostudio och flera musikteorisalar och ensemblesalar.

Framtiden för våra studerande

Många av våra tidigare studerande är verksamma i branschen och efter avslutad utbildning är du väl förberedd för att kunna söka vidare till musikhögskola och/eller gå vidare i musikbranschen.

Våra samarbeten

I Kulturamahuset finns också andra musikutbildningar vilket ger dig en unik möjlighet till att samarbeta över kursgränserna. En stor fördel är att du får möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper på alla de hundratals produktioner som görs under ett läsår på Kulturama! Vi har även ett samarbete med Åbo musikkonservatorium vilket medför många spännande musikaliska möten då deras studerande kommer på besök under en vecka för att delta i våra låtskrivarsessions.

Kulturama Studio talks

Till Kulturama Studio talks bjuds etablerade artister, skådespelare, regissörer, musiker och producenter in till en intervju. Det är exklusivt för våra studerande som får chans att ställa frågor och samtala med erfarna representanter från branschen. Lisa Nilsson, Danny Saucedo, Helen Sjöholm, Alexandra Rapaport, Christoffer Wollter och Julia Dufvenius är exempel på gäster vi haft. Varje månad bjuds olika gäster in till Studio talks och det betyder mycket och är väldigt uppskattat av de studerande att få möta dem. Studio talks avslutas alltid med festligt mingel på studiogolvet, vilket ger ytterligare tillfälle till samtal med gästen.

Ansökan och antagningsprov

Skriv in dig som sökande via Kulturamas hemsida. Gå in på utbildningsfliken och musikproduktion. Antagningsprovet till Musikproducent är digitalt. Man söker med låtar i mp3-format och blir intervjuad. Mer utförliga instruktioner får du när du anmäler dig på vår ansökningsportal.

Förkunskaper och behörighet

Ett eget musikskapande med en musikalisk bakgrund i valfri genre. För att kunna söka till Musikproduktion Stockholm Musikutbildningar 2 bör du ha gått Musikproduktion Stockholm Musikutbildningar 1, alternativt ha goda förkunskaper om arbete i studio och mycket god kännedom om Logic Pro eller motsvarande.

Gymnasieskola eller motsvarande, alternativt viss yrkeserfarenhet.

Studiemedel

Kulturamas utbildningar är studiemedelsberättigade. Du kan söka studiebidrag, studiemedel och merkostnadslån från CSN, för att delvis finansiera terminsavgiften.

Möjlighet till boende

I samarbete med Tollare folkhögskola kan vi erbjuda ett antal rum för uthyrning.

För mer information om Musikproducent, Stockholm Musikutbildningar 1 och 2, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Förkunskaper

Ett eget musikskapande med en musikalisk bakgrund i valfri genre. För att kunna söka till Musikproduktion Stockholm Musikutbildningar 2 bör du ha gått Musikproduktion Stockholm Musikutbildningar 1, alternativt ha goda förkunskaper om arbete i studio och mycket god kännedom om Logic Pro eller motsvarande.

Gymnasieskola eller motsvarande, alternativt viss yrkeserfarenhet.

Kostnader

Terminsavgift

46 900 kr/termin.

CSN-berättigad med rätt att söka merkostnadslån.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Musikproducent, Stockholm Musikutbildningar 1 och 2

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kulturama
Virkesvägen 21, Box 191 93
104 32 Stockholm

Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar

Din dröm, vår verklighet På Kulturama Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida artist. Kulturama hjälper dig att förverkliga din dröm! Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar och...

Läs mer om Kulturama och visa alla utbildningar.

Highlights