Konst- och kulturutbildning

Musiker, Stockholm Musikutbildningar 1 och 2

Kulturama, i Stockholm
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
46 900 SEK Momsfri
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-08-21
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
46 900 SEK Momsfri
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-08-21
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

26 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Stockholm
  • Sista ansökan: 2024-08-21

Om utbildningen

Satsa på en karriär som musiker

Vill du satsa på en karriär som musiker och stå på egna ben i musikbranschen eller vidareutbilda dig på till exempel musikhögskolan? På Kulturamas Musikerutbildningar finns alla förutsättningar för att du ska utvecklas till att bli en framgångsrik och kreativ musiker. Vi erbjuder två olika heltidsutbildningar och en deltidsutbildning. Samtliga utbildningar är CSN-berättigade.

På utbildningen Musiker, Stockholm Musikutbildningar 1 får du grundläggande kunskaper inom ditt instrument, ensemble, låtskrivande, musikteori och musikproduktion samt övriga verktyg för att kunna söka vidare till en högre utbildning som till exempel musikhögskolan eller Kulturamas Musiker, Stockholm Musikutbildningar 2 .

Kulturamas utbildning Musiker, Stockholm Musikutbildningar 2 riktar sig till dig som har goda förkunskaper och som kanske redan gått en musikutbildning antingen på folkhögskola eller vår egen högskoleförberedande utbildning. Utbildningen förbereder dig inför branschen med fortbildning inom din valda huvudinriktning och med bland annat branschkunskap och företagande som kompletterande kurser.

Under utbildningarna kommer du möta och inspireras av olika musikvärldar, stilar och konstellationer. Våra erfarna pedagoger kommer ge dig verktyg som gör dig till en mångsidig och skicklig musiker. Ditt eget musicerande breddas och ditt solo- och ensemblespel kommer utvecklas. Efter din tid på musikutbildningen kommer du vara väl förberedd att gå direkt ut i arbetslivet eller studera vidare vid musikhögskola eller andra likvärdiga utbildningar, både inom Sverige och internationellt.

Denna musikutbildning riktar sig till dig som vill utvecklas inom ditt instrument, spela, skriva låtar, lära dig grunderna inom musikproduktion och har som sikte att antingen vidareutbilda dig på till exempel musikhögskola eller förbereda dig för ett yrkesliv som musiker.

Vår undervisning

Alla våra lärare är, eller har varit, verksamma som sångare/artister och deras professionalism garanterar en högt kvalificerad undervisning och personlig coaching.

Samarbeten och projekt genomsyrar alla våra musikutbildningar och under vissa projektveckor bryts schemat då ni arbetar med projekt som till exempel förberedelse inför konserter eller låtskrivarsessions. Detta skapar en plattform för kontaktskapande inför ert framtida yrkesliv. Ett stort antal kurser läses tillsammans med musikproducentutbildningen. Dessa kurser är Låtskrivande, Musikteori, Branschkännedom, Bi-instrument (piano, gitarr eller sång).

Tre kurser läser ni tillsammans inom musikutbildningen: Ensemble (med fokus på soul, pop och rock), Låtskrivande och Musikproduktion.

Utöver detta avgör ditt val av huvudinriktning vilket paket av kurser du kommer att läsa.

Om du väljer huvudinriktning gitarr, bas, piano, trummor eller blåsinstrument ingår: Enskilda instrumentlektioner, Instrumental ensemble (jazz och funk), Improvisationsensemble och Arrangering.

Dessa kurser läses i masterclassform där du förutom undervisning riktad till dig personligen, även tar del av när andra undervisas och kan på så sätt lära dig ännu mer som ”passiv deltagare”.

Produktioner

Under utbildningen arbetar vi fram olika typer av scenproduktioner där klassen har eget produktionsansvar, från mindre konserter till mer genomarbetade produktioner. Konserterna arrangeras dels på Kulturamas egna scener, dels på andra scener runt om i Stockholm. De senaste åren har vi till exempel framträtt på stockholmsklubbarna Fasching, Engelen, Imperiet, Hard Rock Cafe.

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Som singer-songwriter kommer du ha tillgång till 6 sångsalar, 1 körsal, 10 övningsrum för musik och sång, musikstudios med kontrollrum och musikredigeringsrum.

Framtiden för våra studerande

Efter avslutat läsår har du utvecklats som artist och låtskrivare och har goda kunskaper för att kunna skapa en plattform i musikbranschen, eller gå vidare till musikhögskola.

Våra samarbeten

I Kulturamahuset finns också dans-, foto- och andra musikutbildningar vilket ger dig en unik möjlighet till att samarbeta över kursgränserna.

Kulturama Studio talks

Till Kulturama Studio talks bjuds etablerade artister, skådespelare, regissörer, musiker och producenter in till en intervju. Det är exklusivt för våra studerande som får chans att ställa frågor och samtala med erfarna representanter från branschen. Lisa Nilsson, Danny Saucedo, Helen Sjöholm, Alexandra Rapaport, Christoffer Wollter och Julia Dufvenius är exempel på gäster vi haft. Varje månad bjuds olika gäster in till Studio talks och det betyder mycket och är väldigt uppskattat av de studerande att få möta dem. Studio talks avslutas alltid med festligt mingel på studiogolvet, vilket ger ytterligare tillfälle till samtal med gästen.

Antagningsprov, förkunskaper och behörighet

Antagningsprovet till Musiker sker digitalt. Du får mer information om provet när du lämnar in din ansökan. Du bör ha en musikalisk grund, kanske har du spelat i band eller har erfarenhet av att ta lektioner inom ditt instrument. Du kanske också är nyfiken på låtskrivande och skrivit några låtar.

För att kunna söka till Musiker, Stockholm Musikutbildningar 2 bör du ha mycket goda förkunskaper och gått vår egen högskoleförberedande utbildning för musiker; Stockholm Musikutbildningar 1 eller motsvarande musikutbildning på till exempel folkhögskola.

Gymnasieskola eller motsvarande, alternativt viss yrkeserfarenhet, är den behörighet som krävs.

Studiemedel

Utbildningen är studiemedelsberättigad och du kan söka studiebidrag, studiemedel och merkostnadslån från CSN, för att delvis finansiera terminsavgiften.

Möjlighet till boende

I samarbete med Tollare folkhögskola kan vi erbjuda ett antal rum för uthyrning.

För mer information om Musiker, Stockholm Musikutbildningar 1 och 2, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Skriv in dig som sökande via Kulturamas hemsida kulturama.se

När du lämnat in din ansökan får du information om hur antagningsprovet går till.

Kostnader

Avgift

46 900 kr/termin.

CSN-berättigad med rätt att söka merkostnadslån.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Musiker, Stockholm Musikutbildningar 1 och 2

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kulturama
Virkesvägen 21, Box 191 93
104 32 Stockholm

Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar

Din dröm, vår verklighet På Kulturama Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida artist. Kulturama hjälper dig att förverkliga din dröm! Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar och...

Läs mer om Kulturama och visa alla utbildningar.

Highlights