Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Dansutbildning på heltid

Kulturama
Sammanfattning
Konst- och kulturutbildning
Gotlands Län
40 veckor/år
Heltid
Studiemedelsberättigad

Dansutbildning på heltid

Dansutbildning på heltid (studieort Visby)

Kulturamas dansutbildning flyttar till vackra Visby! Dansutbildningen på heltid riktar sig till dig som älskar att uttrycka dig genom dans och drömmer om en framtid som dansare. Den är början på en fortsatt professionell danskarriär eller vidareutbildning i dans här i Sverige eller utomlands.

Vår undervisning

Parallellt med dansundervisningen arbetar du med olika uppgifter under handledning av dina pedagoger — både individuellt och i grupp. Eget skapande och självstudier är en viktig del i utbildningen. Därför finns det varje vecka disponibel tid som du kan nyttja för egen träning, koreograferande, förberedelser, analys och reflektion.

Du kommer också få möjlighet till eget koreograferande och på så sätt få arbeta med ditt personliga uttryck.

Vårt lärarteam består av erfarna, engagerade och skickliga pedagoger som själva är yrkesverksamma vid sidan av sin undervisning. Utifrån dina personliga förutsättningar kommer de att utmana dig och se till att du utvecklas som dansare och artist, både individuellt och i ensemble.

Det är vår filosofi att du ska kunna dansa hela livet. Därför läggs stort fokus på att göra dansträningen så skonsam mot kroppen som möjligt. Detta fokus genomsyrar alla våra dansgenrer och kurser.

Sceniska produktioner

En del i vår dansutbildning är att du får arbeta med och möta publiken i olika slags föreställningar. I samarbete med bland annat Länsteatern på Gotland kommer du att möta publik med professionellt förutsättningar vad gäller både ljus och ljud.

Framtiden för våra studerande

Efter avslutad utbildning kommer du att vara väl förberedd att söka dig vidare till högre utbildningar som DOCH (Dans- och Cirkushögskolan) och Balettakademin.

Samarbeten

Kulturama har kontinuerliga samtal och möten med branschen och de konstnärliga högskolorna inom varje specifik inriktning. Detta för att säkerställa att våra studerande får en relevant utbildning som gör dem attraktiva och ger bästa möjlighet för framtida studier. I dessa samtal utformas även utbildningarna efter de aktuella trenderna inom branschen.

För mer information om Dansutbildning på heltid, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alt. ha viss yrkeserfarenhet. För ansökan kontakta skolan via intresseanmälningsformuläret nedan!

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du söka dig vidare till högre utbildningar som DOCH (Dans- och Cirkushögskolan) och Balettakademien.

Kostnader

Studieort

Visby, Gotland – i samarbete med Länsteatern och Kulturskolan på Gotland

Avgift

41 200 kr/termin.

Dansutbildningen är studiemedelsberättigade med möjlighet att finansiera linjeavgiften med lån via CSN.

Fortsatta studier

Dansutbildningen ger dig kunskaper och möjligheter för att kunna gå vidare och i framtiden bli yrkesverksam som danspedagog, dansare eller koreograf. Du kommer efter avslutad utbildning vid Kulturama att vara väl förberedd för att söka vidare till Dans- och Cirkushögskolan, Balettakademierna i Sverige eller utbildningar utomlands, alternativt gå direkt ut i yrkeslivet.

Kulturama

Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar

Din dröm, vår verklighet På Kulturama Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida artist. Kulturama hjälper dig att förverkliga din dröm! Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar och...


Läs mer om Kulturama och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Dansutbildning på heltid

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Kulturama

Kulturama

Virkesvägen 21, Box 191 93
104 32 Stockholm


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,0)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Dansutbildning på heltid från Kulturama, fyll i följande uppgifter: