Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Vårdbiträdesutbildning

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Arboga, Avesta, Kungsör, Köping, Markaryd, Västerås
Klassrum
40 veckor
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start


Arboga
Löpande starter

Avesta
Löpande starter

Kungsör
Löpande starter

Köping
Löpande starter
Vårdbiträden arbetar vanligtvis inom hemtjänsten eller på äldreboenden

Om utbildningen

Vårdbiträde yrkesutbildning

Vill du arbeta med det praktiska omsorgsarbetet nära patienter och brukare? Denna yrkesutbildning ger dig kompetens att arbeta som vårdbiträde inom äldreomsorg och hemtjänst. KUI erbjuder utbildningen på uppdrag av ett antal kommuner i Sverige. 

Förkunskaper

Godkänt betyg i svenska grund/Svenska som andraspråk grund eller motsvarande.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I utbildningen ingår APL, arbetsplatsförlagt lärande. Under din praktik följer du en handledares schema, vilket kan innebära tidiga morgnar och senare eftermiddagar. Praktiken är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att bygga nätverk, vilket ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Arbetsmarknad

På ett års sikt bedömer Arbetsförmedlingen att vårdbiträden kommer ha goda möjligheter till arbete. Möjligheterna varierar dock mellan olika delar av landet. På fem års sikt bedöms vårdbiträden möta en arbetsmarknad i balans. Det innebär att det kommer finnas ungefär lika många jobb som det finns personer som kan arbeta inom yrket. *Källa: Yrkesregistret 2016, SCB. Prognosen uppdaterad: 2018-07-02

Kostnad och studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial. Du kan söka studiemedel från CSN.

Komplettering Undersköterska

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att komplettera med fler kurser för att kunna få anställning som undersköterska.. Kontakta skolan för mer information.

Vad är och vad gör ett vårdbiträde

Som vårdbiträde arbetar du inom vård och omsorg och fokuserar på det praktiska omsorgsarbetet, inte det medicinska. Arbetsuppgifterna är varierande. Du stödjer vårdtagaren att leva ett så självständigt liv som möjligt i sin vardag. Att ta vara på vårdtagarens egna resurser är en del av arbetet samt att uppmuntra dem att göra det de själva klarar av. 

Andra vanligt förekommande uppgifter är att hjälpa till med personlig hygien, påklädning, linda ben, hjälpa brukaren att ta sin medicin, dokumentera och rapportera om förändringar i hälsotillståndet. Att utföra kontroller som temp, puls och blodtryck kan förekomma. Dagliga rutiner, som städning, tvätt och matlagning ingår i arbetet.

Vanliga arbetsplatser är inom hemtjänsten eller på ett äldreboende.

För mer information om Vårdbiträdesutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Vårdbiträdesutbildning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

Drottningholmsvägen 37
112 42 Stockholm

Tel: 010-434 07 00
kui.se


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Tonka

Mycket smidigt sätt att få en riktigt utbildning på!

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 59 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Vårdbiträdesutbildning från KompetensUtvecklingsInstitutet, fyll i följande uppgifter: