Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Vårdbiträde - Växjö

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Markaryd, Växjö
Klassrum
Egen takt
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Startdatum: Kontinuerliga starter - Växjö

Om utbildningen

Vårdbiträde yrkesutbildning

Du som arbetar eller vill arbeta inom vården men saknar formell utbildning har nu möjlighet att utbilda dig. Efter utbildningen kan du söka arbete som vårdbiträde. Du kan studera i klassrum eller på distans. Lärarledd undervisning genomförs på plats i Växjö. Du kan kombinera arbete och studier. 

Du möts av engagerade lärare med yrkeserfarenhet inom vård och omsorg. Du kan studera i klassrum eller på distans. Du kan kombinera arbete med studier. Välkommen att ansöka till Vårdbiträde yrkesutbildning Växjö.

Kurspoäng: 800 poäng
Längd: Individuell
Studieformer: Klassrum eller Distans
Start: Kontinuerliga starter
Studieorter: Läs på kui.se

Förkunskaper

Godkänt betyg i svenska grund/Svenska som andraspråk grund eller motsvarande.

Välj studieform

Klassrum

Du deltar i lärarledd undervisning i grupp på skolan några dagar i veckan. Övriga dagar studerar du på egen hand exempelvis via vår webbaserade lärplattform. Du har också möjlighet att delta i flexibelt klassrum på plats i skolan.

Distans

Du studerar på egen hand i vår webbaserade lärplattform med möjlighet att delta i flexibelt klassrum på plats i skolan. Obligatoriska praktiska övningar och examinationer i kurserna genomförs på plats i skolan.

Vårdbiträde

Vårdbiträde arbetar inom vård- och omsorgsbranschen och arbetet fokuserar på det praktiska. Vårdbiträde kan arbeta inom äldreomsorgen, sjukvården, psykiatrin och funktionshinderområdet. Vanliga arbetsuppgifter är att ge praktisk hjälp med personlig omvårdnad, måltider, städning, tvätt, handling och andra ärenden. Arbetsgivare kan vara kommuner, företag, stiftelser och kooperativ.

Utbildningens mål

Utbildningen syftar till att ge dig:

  • förmåga att utföra arbetsuppgifter inom vård- och omsorgsområdet såsom stöd och hjälp med personlig vård och omsorg, hushållsuppgifter samt administrativa, sociala och specialpedagogiska uppgifter.
  • grundläggande kunskaper om hälsa, ohälsa och funktionsnedsättning.
  • grundläggande kunskaper om människan vad gäller aspekterna biologiskt åldrande, psykologiska, sociala, kulturella och existentiella aspekter.
  • kunskaper om helhetssyn på människan och förståelse av livsstilens betydelse för hälsan.
  • förmåga att bemöta människor och kommunicera både skriftligt och muntligt utifrån människors olika behov och förutsättningar.
  • kunskaper om arbetsmiljöns betydelse för fysisk, psykisk och social hälsa samt förmåga att arbeta säkert och ergonomiskt.
  • grundläggande förmåga att planera, genomföra och utvärdera sin arbetsprocess.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I utbildningen ingår APL, arbetsplatsförlagt lärande (i kursen Vård- och omsorgsarbete 1). Den genomförs på en arbetsplats med stöd av handledare och lärare. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet och möjlighet att bygga nätverk, vilket ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Validering

Har du yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom våra områden? Då kan du eventuellt validera din kompetens. Tillsammans med dig bedömer och kartlägger vi vilka kurser eller delar av kurser som kan valideras och vi arbetar fram en valideringsplan. 

Kostnad och studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial. Du kan söka studiemedel från CSN. Ansök i god tid innan utbildningen startar! 

Ansökan

Du ansöker via kommunens webbansökan. Det är Växjö kommun som avgör om du blir beviljad en plats. Kontinuerlig antagning

Komplettera med kurser

Efter utbildningen finns det möjlighet att bygga på med ytterligare kurser för att få kompetens att söka tjänst som undersköterska. Kontakta skolan för mer information.

Så här arbetar vi

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation. 

KUI Växjö utbildningscenter

Välkommen till KompetensUtvecklingsInstitutet i Växjö. Vi erbjuder gymnasial yrkesutbildning (Komvux) inom Vård & omsorg samt Barn & fritid på uppdrag av Växjö och Markaryds kommun

För mer information om Vårdbiträde - Växjö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Vårdbiträde - Växjö

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

Drottningholmsvägen 37
112 42 Stockholm

Tel: 010-434 07 00
kui.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 58 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Vårdbiträde - Växjö från KompetensUtvecklingsInstitutet, fyll i följande uppgifter: