Visa studentum.se som: Mobil

Vårdbiträde Kombo - Falun

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Falun
Klassrum
54 veckor
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Startdatum: Kontinuerliga starter - Falun
Öppet hus
2022-08-10
Öppet hus
2022-08-11
Öppet hus
2022-08-11
Öppet hus
2022-08-12

Om utbildningen

En grundutbildning för dig som tycker om att arbeta med att hjälpa människor

Utbildningen gör dig förberedd att arbeta inom äldreomsorg (geriatrik). Yrkesutbildningen sker i kombination med kurser för grundläggande svenska som andraspråk. Efter avslutad utbildning har du möjlighet att komplettera med fler kurser för att kunna få anställning som undersköterska.

Antal poäng: 1000-1500 poäng
Utbildningens längd: 54 veckor
Studieformer: Klassrum dagtid
Förkunskaper: Godkänt betyg i SFI D

Svenska som andraspråk grundläggande

Kursen består av fyra delkurser. Du gör ett test för att avgöra vilka delkurser du behöver läsa. Du får en individuell studieplan. Kursen läser du via Komvux på kommunen.

Studieform Klassrum dagtid

Du deltar i lärarledda, schemalagda lektioner i skolan cirka 2–3 dagar i veckan. Övriga dagar studerar du via vår webbaserade lärplattform eller på studieverkstad där du kan få handledning och stöd av lärare och specialpedagog.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna. Lärandet kommer att genomföras på en arbetsplats i kommunen.

Kurslitteratur lånar du av oss

Du får låna kurslitteratur hos oss under hela din utbildningstid.

Studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri. Du kan söka studiemedel från CSN.

Validering

Om du har en påbörjad utbildning från gymnasiet eller om du på annat sätt har erfarenhet inom området, kontakta då Vägledningscentrum i Falun.

Komplettering Undersköterska

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att komplettera med fler kurser för att kunna få anställning som undersköterska.

Ansökan

Är du folkbokförd i Falun kommun ansöker du till våra utbildningar och kurser via kommunens webbansökan senast angiven sista ansökningsdag. Det är alltid din hemkommun som beviljar din studieplats.

Så här arbetar vi

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation. 

Kontakta oss

KompetensUtvecklingsInstitutet bedriver utbildningen på uppdrag av Falun kommun. Lärarledd undervisning sker i vår utbildningslokal på Gruvgatan 2 i Falun.

KUI Falun UtbildningsCenter

Välkommen till KompetensUtvecklingsInstitutet i Falun. Vårt utbildningscenter ligger på Gruvgatan 2, plan 4, centralt i Falun.Vi erbjuder gymnasial yrkesutbildning (Komvux) inom Vård och omsorg, Barn och fritid samt Fritid och friskvård. Vi utbildar på uppdrag av Falun och Sandvikens kommun. 

Kurslitteratur lånar du gratis under hela din studietid. Validering för dig som redan har yrkeskompetens. Engagerade lärare med både pedagogisk kompetens och yrkeserfarenhet.

Drop-in på skolan varje onsdag kl. 13.00-15.00

För mer information om Vårdbiträde Kombo - Falun, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Öppet hus

Sökstugor hela veckan

Vi håller i sökstugor hela veckan mellan den 8 aug till 12 aug klockan 14.00-16.00. Kom och besök oss så kan du få hjälp med din ansökan till våra yrkesutbildningar som startar i oktober i Stockholm. KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) ligger på Drottningholmsvägen 37 på Fridhemsplan, 112 42 Stockholm.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2022-08-10    Tid:   14:00 - 16:00  
Datum:   2022-08-11    Tid:   14:00 - 16:00  
Datum:   2022-08-12    Tid:   14:00 - 16:00  

Öppet hus

Varmt välkommen på öppet hus den 11 aug kl. 14-18 för våra yrkesutbildningar i Stockholm! Det är hög tid att ansöka till oktoberstarten och under denna eftermiddag presenterar vi våra utbildningar för dig som har frågor eller undringar om oss som skola. Vi finns på Drottningholmsvägen 37 på Fridhemsplan!

Vi kommer att presentera våra yrkesutbildningar Undersköterska samt Barnskötare/Elevassistent. Passa på att ställ frågor om innehåll, upplägg, utformning och allt annat du kan komma på, så svarar vi dig direkt på plats!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2022-08-11    Tid:   14:00 - 18:00  

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Vårdbiträde Kombo - Falun

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

Drottningholmsvägen 37
112 42 Stockholm

Tel: 010-434 07 00
kui.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 56 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Vårdbiträde Kombo - Falun från KompetensUtvecklingsInstitutet, fyll i följande uppgifter: