Visa studentum.se som: Mobil

Undersköterska yrkesutbildning – Sandviken

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Sandviken
1,5 år
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Kontinuerliga starter - Sandviken

Undersköterska yrkesutbildning – Sandviken

Denna yrkesutbildning på distans ger dig kompetens att arbeta som undersköterska, personlig assistent, boendestödjare, stödassistent eller skötare inom psykiatrisk vård. Du läser du på distans via vårt utbildningscenter i Falun. 

Kurspoäng: 1500 poäng
Studieformer: Distans
Utbildningens längd: Individuellt

Förkunskaper

Godkänt betyg i svenska grund/Svenska som andraspråk grund eller motsvarande.

Omfattning

Grundläggande kurser 700 poäng (motsvarar vårdbiträdeskompetens)
+ 250 poäng grundläggande kurser
+ 500 poäng fördjupningskurser (motsvarar undersköterskekompetens)

Studieform Distans

Undersköterska yrkesutbildning Sandviken erbjuds enbart på distans. Distansstudier innebär att du arbetar självständigt i vår webbaserade lärplattform, där du kommunicerar med dina lärare, lämnar in uppgifter och hittar material som hör till kurserna. Vissa obligatoriska praktiska moment samt examinationer genomförs på plats i Sandviken vid ca 1 tillfälle per månad alternativt vid Falun UtbildningsCenter. I vissa kurser ingår även praktik på en arbetsplats (APL).

Samhällskunskap och Svenska

Observera att kurserna Samhällskunskap 1a1 och Svenska 1/Svenska som andraspråk 1 krävs för att du ska kunna få ett diplom som undersköterska i Vård och Omsorgscollege.

Arbetsplatsförlagt lärande – APL

I vissa kurser ingår APL, arbetsplatsförlagt lärande. Den genomförs på en arbetsplats med stöd av handledare och lärare. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet och möjlighet att bygga nätverk, vilket ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Yrken och arbetsmarknad

Undersköterska inom äldreomsorg

Som undersköterska inom äldreomsorgen arbetar inom hemtjänst eller på särskilda boenden för äldre. Du arbetar med att stödja personer att leva ett så självständigt liv som möjligt genom att hjälpa till med dagliga rutiner, som städning, tvättning och matlagning, lägga om sår, linda ben och hjälpa personen att ta sin medicin. Arbetsgivare är till exempel hemtjänstföretag eller särskilda boende för äldre. Arbetsförmedlingen bedömer att möjligheterna till arbete är  goda både på ett och fem års sikt. Detta beror bland annat på att antalet äldre fortsätter att öka och att det under lång tid utbildats för få undersköterskor.

Stödassistent

Som stödassistent arbetar du med att ge pedagogiskt stöd och omsorg för att främja den ”brukarens” förmågor och självständighet. Du kan arbeta ex. på gruppboenden, dagliga verksamheter och korttidshem för barn och ungdomar. Arbetsförmedlingen bedömer att stödassistenter har goda möjligheter till arbete både på ett och fem års sikt. Andra yrkestitlar kan vara omsorgsassistent, vårdare eller habiliteringsassistent.

Boendestödjare

Som boendestödjare eller boendeassistent arbetar du med att motivera och stödja funktionshindrade personer som har eget boende. Du kan utföra arbetet både i brukarens enskilda bostad och i närområdet. Arbetsförmedlingen bedömer att vårdare och boendestödjare har goda möjligheter till arbete både på ett och fem års sikt. Andra yrkestitlar kan vara omsorgsassistent, vårdare eller habiliteringsassistent. 

Skötare inom psykiatrisk vård

Skötare inom psykiatrisk vård arbetar på en psykiatrisk vårdavdelning, öppenvårdsavdelning eller inom integrerad psykiatrisk vård eller i brukarens hem. Du kan arbeta inom barn, vuxen- eller äldrepsykiatri. Möjligheterna till arbete som bedöms som goda både på ett och fem års sikt. Arbetsförmedlingen bedömer att möjligheterna till arbete är goda både på ett och fem års sikt. Det finns ett stort behov av att ersätta dem som går i pension den närmaste tiden och det har under de senaste åren utbildats för få skötare.

Personlig assistent

Som personlig assistent arbetar du med att ge stöd i vardagen åt personer som har en funktionsnedsättning. Den personliga assistenten underlättar vardagen för individen man arbetar med på olika sätt. Det kan till exempel vara att hjälpa till i hemmet, möjliggöra en aktiv fritid eller att sköta sitt arbete.

Arbetsförmedlingen bedömer att möjligheterna till arbete är goda både på ett och fem års sikt. Fler äldre personer leder till ett ökat behov av personliga assistenter de kommande åren. Även den ökande befolkningen driver på behovet av yrkesgruppen.

Så här arbetar vi

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation.

Kostnad och studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial. Du kan söka studiemedel från CSN. Ansök i god tid innan utbildningen startar! 

Validering

Du som redan har relevant och färsk yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom våra utbildningsområden kan validera din kompetens. Det innebär att vi dokumenterar dina tidigare kunskaper och erfarenheter så du inte behöver läsa det du redan kan. Det är en bra möjlighet för dig som snabbare vill få en formell kompetens.

Ansökan

Du ansöker till våra utbildningar via Centrum för Vuxnas lärande (CVL) i Sandviken.

Kontakta oss

På uppdrag av Sandvikens kommun erbjuder vi Undersköterska yrkesutbildning på distans. Obligatoriska praktiska moment samt examinationer genomförs på plats i Sandviken vid ca 1 tillfälle per månad alternativt vid Falun UtbildningsCenter.

KompetensUtvecklingsInstitutet
Falun UtbildningsCenter
Gruvgatan 2, plan 5
791 62 Falun
023-777 870

För mer information om Undersköterska yrkesutbildning – Sandviken, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Undersköterska yrkesutbildning – Sandviken

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet
Drottningholmsvägen 39 A
112 42 Stockholm


Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Undersköterska yrkesutbildning – Sandviken från KompetensUtvecklingsInstitutet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 50 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: