Visa studentum.se som: Mobil

Undersköterska yrkesutbildning – Eskilstuna

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Eskilstuna, Strängnäs
3 terminer
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter
Eskilstuna
Kontinuerliga starter

Strängnäs
Kontinuerliga starter

Undersköterska yrkesutbildning – Eskilstuna

Undersköterska yrkesutbildning i Eskilstuna

Vill du arbeta med att ge vård och omsorg till människor som behöver din hjälp? Satsa på en yrkesutbildning som ger dig mycket goda möjligheter att arbeta som exempelvis undersköterska, stödassistent, boendestödjare eller personlig assistent på många olika arbetsplatser. Lärarledd undervisning genomförs hos KUI i Eskilstuna.

Denna utbildning läser du i studieformen klassrum vilket innebär att du några dagar per vecka har schemalagda lektioner på skolan. Däremellan har du tid för egna studier, grupparbete och reflektion. I utbildningen ingår flera perioder av APL – arbetsplatsförlagt lärande (praktik) som du genomför på en arbetsplats med stöd av handledare och lärare. 

Kurspoäng: 1650 poäng
Längd: 82 veckor (2 veckor orienteringskurs, 80 veckor yrkeskurser)
Studieform: Klassrumsundervisning
Studietakt: Heltid

Förkunskaper

Grundläggande svenska/svenska som andraspårk samt grundläggande matamatik

Upplägg

50 poäng orienteringskurs
Du berättar för oss vad du har för tidigare erfarenhet inom vården och om du till exempel redan har läst någon av kurserna i upplägget.

950 poäng Grundläggande kurser
Gemensamma yrkeskurser som alla läser.

300 poäng Inriktning
Du väljer en inriktning du vill specialisera dig i, äldreomsorg, hälso- och sjukvård, psykiatri eller funktionsnedsättning (LSS)

350 poäng Övriga kurser
Du läser Gymnasiearbete, Psykologi 1, Samhällskunskap 1a1, Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1. Har du redan läst dessa kurser förkortas din utbildning.

Inriktningar

En bit in i Undersköterska yrkesutbildning i Eskilstuna väljer du en inriktning du vill specialisera dig inom. Samtliga inriktningar ger dig formell undersköterskekompetens.

Äldreomsorg
Du får kompetens att arbeta som undersköterska inom hemtjänst och på särskilda boenden för äldre. Du arbetar med att stödja personer att leva ett så självständigt liv som möjligt genom att hjälpa till med dagliga rutiner, som städning, tvättning och matlagning, lägga om sår, linda ben och hjälpa personen att ta sin medicin. Arbetsgivare kan vara hemtjänstföretag eller särskilda boende för äldre.

Funktionsnedsättning (LSS)
Du får kompetens att arbeta som personlig assistent och då ger du stöd i vardagen åt personer som har en funktionsnedsättning som exempelvis rörelsenedsättning, syn- eller hörselnedsättning eller en intellektuell funktionsnedsättning. Arbetsplatsen kan vara på personens arbetsplats, skola eller i hemmet. Andra yrkestitlar kan vara stödassistent, omsorgsassistent, vårdare, arbetshandledare, habiliteringsassistent eller boendeassistent.

Psykiatri
Du får kompetens att arbeta som skötare inom psykiatrisk vård på en psykiatrisk vårdavdelning, öppenvårdsavdelning på ett sjukhus eller inom integrerad psykiatrisk vård där vård på en behandlingsavdelning integreras med dagvård och mottagning eller i brukarens hem. Du har flera möjliga arbetsområden, såsom barn, vuxen- eller äldrepsykiatri. Andra yrkestitlar kan vara boendestödjare eller vårdbiträde.

Hälso- och sjukvård
Du får kompetens att arbeta som undersköterska inom hälso- och sjukvården. Du kan arbeta på sjukhusens vårdavdelningar eller på en vårdcentral. Arbetsuppgifterna varierar arbetet mycket beroende på vilken avdelning du arbetar på. Du kan även arbeta som personlig assistent för brukare i behov av medicinsk omvårdnad.

Studieform Klassrum

Studieformen klassrum innebär att några dagar per vecka har schemalagda lektioner. Däremellan har du tid för egna studier, grupparbete och reflektion. Dessutom är du, utöver dina lektioner, välkommen på schemalagt flexibelt klassrum där du kan få stöd och hjälp av av lärare.

APL – abetsplatsförlagt lärande

I utbildningen ingår flera perioder av APL – arbetsplatsförlagt lärande. Du genomför praktik på en arbetsplats med stöd av handledare och lärare. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att bygga nätverk, vilket ökar din a chanser till arbete efter studierna.

Validering

Om du har yrkeserfarenhet eller tidigare utbildning inom våra och omsorg har du möjlighet att validera din kompetens. Det innebär att vi tillsammans med dig bedömer och kartlägger vilka kurser/delar av kurser som du kan validera och i vilka kurser/delar av kurser du behöver komplettera med utbildning.

Diplom

KompetensUtvecklingsInstitutet är certifierade inom Vård- och omsorgscollege. Certifieringen är en kvalitetsstämpel. Elever som studerar inom ett Vård- och omsorgscollege kan erhåll diplom som visar att de har läst en certifierad utbildning som är kvalitetssäkrad. För att få diplom krävs att du, förutom dessa yrkeskurser, har läst kurserna Svenska 1/Svenska som andraspåk 1, Samhällskunskap 1a1 samt genomfört ett gymnasiearbete.

Kostnad och studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. Kurslitteratur och annat studiematerial får du betala för själv. Du kan söka studiemedel från CSN. 

Ansökan komvux Eskilstuna

Du ansöker till vår utbildning via kommunens webbansökan senast sista ansökningsdag.

KUI Eskilstuna utbildningscenter

Välkommen till KompetensUtvecklingsInstitutet i Eskilstuna. Vårt utbildningscenter ligger på Gamla Tullgatan 1, centralt i Eskilstuna. Vi erbjuder gymnasial yrkesutbildning (Komvux) inom Vård & omsorg, Barn & fritid, Hälsa & Friskvård samt Väktare. Vi utbildar på uppdrag av Eskilstuna och Strängnäs kommun..

Vi anpassar studierna efter din livssituation om du till exempel vill kombinera arbete med studier. Validering för dig som redan har yrkeskompetens. Här arbetar engagerade lärare med både pedagogisk kompetens och yrkeserfarenhet.

För mer information om Undersköterska yrkesutbildning – Eskilstuna, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Undersköterska yrkesutbildning – Eskilstuna

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet
Drottningholmsvägen 39 A
112 42 Stockholm


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Fartun
(5)
Jag var nöjd med alla mina ämnen och även min lärare.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Undersköterska yrkesutbildning – Eskilstuna från KompetensUtvecklingsInstitutet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 50 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: