Visa studentum.se som: Mobil

Undersköterska inom hälso- och sjukvård

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Avesta, Botkyrka, Danderyd, Eskilstuna, Falun, Finspång - Visa alla  
1,5 år
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Stockholm
2021-01-04

Falun
2021-01-11
Ansökan öppen 24 oktober - 24 november 2020

Katrineholm
2021-01-11

Linköping
2021-01-11
Ansökan öppen 12 oktober - 15 november 2020

Videoreportage

Elever och lärare på Vård- och omsorgsutbildningen hos KUI delar med sig av upplevelser och erfarenheter från utbildningen.

Undersköterska inom hälso- och sjukvård

Vill du arbeta som undersköterska inom hälso- och sjukvården? Då ska du läsa en yrkesutbildning inom Vård och omsorg med inriktning hälso- och sjukvård. Efter utbildningen kan du till exempel arbeta inom akutsjukvården, på sjukhusens vårdavdelningar eller på vårdcentraler. 

Omfattning: 1500 poäng (antalet poäng och kurser kan variera)
Utbildningens längd: 60 veckor (1,5 år)
Inriktning: Hälso- och sjukvård

Arbetsplatsförlagt lärande - APL

I några kurser i utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) där du får testa dina kunskaper i ett praktiskt sammanhang. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet och möjlighet att skapa nätverk i din framtida yrkesroll vilket kan öka dina chanser till ett arbete efter dina studier.

Praktiska övningar

Under utbildningen kombinerar både teori och praktiskt lärande. Vi har metodrum och redskap för praktiska övningar inom vård och omsorg som exempelvis puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR (Hjärt-Lungräddning). Praktiskt träning gör dig väl förberedd inför ett kommande yrke som undersköterska.

Yrke efter avslutad utbildning

Att arbeta som undersköterska inom hälso- och sjukvården innebär att du har ett jobb där omvårdnad av andra människor är kärnan i arbetet. Inom hälso- och sjukvårdens vårdavdelningar och mottagningar arbetar undersköterskan i team med andra undersköterskor, sjuksköterskor och läkare. Undersköterskans arbete handlar ofta om att vara stöttande vid svåra besked och situationer. Undersköterskan observerar patienternas tillstånd och rapporteringar förändringar till andra yrkesgrupper. Det kan t.ex. handla om att ta prover, plocka fram provsvar och journaler, förbereda patienterna för behandling samt assistera läkare och sjuksköterskor vid undersökningar och behandlingar.

Arbetsmarknad

Efterfrågan på undersköterskor väntas vara mycket stor under det närmaste åren. Detta beror bland annat på att befolkningen och antalet äldre har ökat, vilket lett till ett växande vårdbehov. Med vårdutbildning ökar möjligheterna till anställning.

Validering

Du som har yrkeserfarenhet eller tidigare utbildning kan validera din kompetens. Det innebär att vi dokumenterar dina tidigare kunskaper och erfarenheter så att du inte behöver läsa om det du redan kan.

Varför ska du studera hos KUI

  • Vi är specialister på utbildning inom vård och omsorg
  • Vi har engagerade lärare med gedigen yrkeskompetens
  • Vi har ett nära samarbete med yrkeslivet
  • Flexibla studieformer så att du kan kombinera arbete med studier
  • 9 av 10 elever kan rekommendera KUI till andra

Kontakta oss för mer info

Vi erbjuder utbildningen på flertalet orter i Sverige. Välkommen att kontakta oss för vägledning och mer information om möjligheter, yrkesutgångar och studieformer.

För mer information om Undersköterska inom hälso- och sjukvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du ansöker till komvuxutbildning via vuxenutbildningen i din hemkommun. Det är alltid din hemkommun som avgör om du blir beviljad att gå en utbildningsplats. 

Studeranderöster

Vad säger våra studerande?

Simon Wetterhäll
Jag har arbetat många år byggbranschen och ville byta om helt. Jag har alltid haft någonting för det här med att vårda människor. Jag gav Omvårdnadsprogrammet en chans och det känns jättebra. Efter mina studier vill jag prova på att arbeta som undersköterska. Det är bara att komma som du är. Jag kunde ingenting om vård innan och nu kan jag jättemycket!

Eva Edström
Målet med mina studier är att sätta pränt på det jag kan, lära mig mer och för att man behöver ett betyg sen när man kommer ut. Jag vill ha så bra på fötterna som möjligt - då är man rustad! Jag är jättenöjd med utbildningen. Lärarna är jättekunniga och har sån inlevelse och ger så mycket av allt de kan.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigad. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial du kan behöva.

Utbildningar inom komvux är studiemedelsberättigade. Du vänder dig till CSN för att ansöka om studiestöd eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Telefon: 0771-276 000, vardagar 08.00–16.30.

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Undersköterska inom hälso- och sjukvård

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet
Drottningholmsvägen 39 A
112 42 Stockholm


Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Undersköterska inom hälso- och sjukvård från KompetensUtvecklingsInstitutet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 51 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: