Visa studentum.se som: Mobil

Barnskötare Elevassistent med grundläggande svenska som andraspråk – Falun

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Falun
55 veckor
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Jan, Aug - Falun

Barnskötare Elevassistent med grundläggande svenska som andraspråk – Falun

En yrkesutbildning för dig som vill arbeta inom förskola, skola eller fritidsverksamhet. Du får en bred grund med varierande möjliga yrkesroller såsom barnskötare, elevassistent, boendestödjare eller personlig assistent för barn och ungdomar. Yrkesutbildningen sker i kombination med grundläggande svenska som andraspråk. Utbildningen är även en bra utgångspunkt för dig som vill vidareutbilda dig på högskola till exempelvis förskollärare.

Antal poäng: 1300-1800 poäng
Kurslängd: ca 55 veckor
Studieformer: Individuellt anpassade studier (IAS)
Förkunskaper: Godkänt betyg i SFI D

Grundläggande Svenska som andraspråk

Kursen består av fyra delkurser (200-700 poäng). Du gör ett test för att avgöra vilka delkurser du behöver läsa. Du får en individuell studieplan. Kursen läser du via Komvux på kommunen.

Individuellt anpassade studier (IAS)

Du studerar i din egen takt med lärarstöd som passar dig. Välj att läsa i klassrum i grupp på skolan som dukombinerar med en del hemuppgifter. Eller välj att läsa på flex där du i större utsträckning studerar på egen hand med stöd av lärplattform och lärare som du träffar på schemalagda tider.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna. Lärandet kommer att genomföras på en arbetsplats i kommunen.

Övriga upplysningar

Egen hälsodeklaration lämnas vid kursstart, samt utdrag ur belastningsregister lämnas i oöppnat kuvert vid kursstart.

Kurslitteratur lånar du av oss

Du får låna kurslitteratur hos oss under hela din utbildningstid.

Gymnasiearbete 100 poäng

Gymnasiearbete för barn och fritid 100 p ingår för alla som inte har läst det tidigare. För vidare upplysning, kontakta Vägledningscentrum i Falun.

Studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri. Du kan söka studiemedel från CSN.

Validering

Om du har en påbörjad utbildning från gymnasiet eller om du på annat sätt har erfarenhet inom området, kontakta då Vägledningscentrum i Falun.

Ansökan

Är du folkbokförd i Falun kommun ansöker du till våra utbildningar och kurser via kommunens ansökan senast angiven sista ansökningsdag. Det är alltid din hemkommun som beviljar din studieplats.

Så här arbetar vi

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation. Läs mer om hur det är att studera hos KUI ››

KUI Falun utbildningscenter

Vi erbjuder gymnasial yrkesutbildning (Komvux) inom Vård och omsorgBarn och fritidsamt Fritid och friskvård. Vårt utbildningscenter ligger på Gruvgatan 2, plan 4, centralt i Falun. Kurslitteratur lånar du gratis under hela din studietid. Vi erbjuder även validering för dig som redan har yrkeskompetens. Här möts du av engagerade lärare med både pedagogisk kompetens och yrkeserfarenhet.

Vill du veta mer eller träffa oss är du varmt välkommen på Drop-in som vi har varje onsdag kl. 13.00-15.00.

För mer information om Barnskötare Elevassistent med grundläggande svenska som andraspråk – Falun, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Barnskötare Elevassistent med grundläggande svenska som andraspråk – Falun

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet
Drottningholmsvägen 39 A
112 42 Stockholm


Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Barnskötare Elevassistent med grundläggande svenska som andraspråk – Falun från KompetensUtvecklingsInstitutet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 50 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: