Visa studentum.se som: Mobil

Barnskötare, Elevassistent, Aktivitetsledare yrkesutbildning – Avesta

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Avesta
82 veckor
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Löpande starter - Avesta
Barnskötare, Elevassistent, Aktivitetsledare yrkesutbildning – Avesta

Barnskötare, Elevassistent, Aktivitetsledare yrkesutbildning – Avesta

Barnskötare, Elevassistent, Aktivitetsledare yrkesutbildning – Avesta

Tycker du om att arbeta med barn och unga? Är du intresserad av pedagogik, kommunikation och lärande? Arbetar du, eller har du arbetat, inom barn och fritid och vill lära dig mer? Satsa på en utbildning som ger tre yrken: Barnskötare, Elevassistent och Aktivitetsledare fritidshem.

Utbildningen läser du med individuellt anpassade studier eller som lärling på en arbetsplats. Du kan kombinera arbete med studier. I utbildningen ingår även praktik (APL) där du får omsätta dina kunskaper ute i en verksamhet och lära dig mer om vad yrket innebär.

Kurslängd: 82 veckor
Antal poäng: 1650 poäng
Studieform: Flexibla studier
Studietakt: Heltid (100%)
APL: 2 tillfällen á 5 veckor

Förkunskaper

För att vara behörig till utbildningen ska du ha godkänt i svenska/svenska som andraspråk på grundskolenivå samt bedömas ha förutsättningar att klara utbildningen.

Flexibla studier

Med flexibla studier har du individuellt anpassade studier (IAS). Du studerar i din egen studietakt med lärarstöd som passar dig. För vissa obligatoriska övningar träffar du lärare på skolan. Kursstarten är gemensam men kursslutet kan bli individuellt. Välj mellan:

  • Lärarledd undervisning i grupp på skolan
  • Egna studier samt öppen studieverkstad på skolan för extra stöd av lärare
  • Egna studier med stöd och handledning av lärare i vår webbaserad lärplattform
  • Arbetsplatsförlagt lärande – APL

Ingår praktik i utbildningen?

Ja, utbildningen innehåller arbetsplatsförlagt lärande (APL). Under din praktik har du en handledare på arbetsplatsen vilkens arbetstider du ska följa, vilket även kan innebära kvällar och helger. Var och när din APL blir kommer du att få veta av din lärare vid KUI i Avesta. Beroende på kurs och tillgång på APL platser kan din APL vara förlagt till annan ort än Avesta, till exempel Säter eller Falun.

APL 5 veckor ingår i följande kurser

  • Pedagogiskt ledarskap
  • Pedagogiskt arbete

Yrkeskompetens

Barnskötare

Som barnskötare jobbar du med att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse i förskolan. Att ge omsorg, leka och vara utomhus är viktiga delar i jobbet. Som barnskötare hjälper du barnen praktiskt på många sätt, med exempelvis matning, sagoläsning, toalettbesök, utelek och tröst till ledsna barn. Fler och fler förskolor efterfrågar utbildade förskollärare i första hand, men eftersom antalet barn i förskolan fortsatt kommer att öka och antalet utbildade förskollärare att minska så kommer många barnskötare att behöva anställas.

Elevassistent

Som elevassistent hjälper du elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen i skolan. Det kan handla om att du hjälper elever hantera läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och eller olika typer av funktionsnedsättningar. Dina arbetsuppgifter kan variera mycket beroende på vilken elev du arbetar med.

Aktivitetsledare fritidshem

Som aktivitetsledare planerar, organiserar och leder du fritidsverksamhet för barn och ungdomar. Du uppmuntrar och inspirerar till att delta i verksamhetens olika aktiviteter och arrangemang. Du är en vuxen förebild som stöttar barn och unga i deras utveckling. Oftast arbetar du på fritidsgårdar, skolor eller fritidshem.

Validering

Har du redan yrkeserfarenhet eller tidigare utbildning inom barn och fritid kan du validera din kompetens. Det innebär att vi dokumenterar dina tidigare kunskaper och erfarenheter så att du inte behöver läsa det du redan kan.Läs mer om validering ››

Vad kostar utbildningen?

Utbildningen är kostnadsfri. Du kan söka studiemedel från CSN. Möjligheten till detta finns från och med hösten det år du fyller 20. 

Hur ansöker jag till denna utbildning?

Du ansöker till denna utbildning via Avesta kommun senast sista ansökningsdagen. Klicka nedan för att få detaljerad information.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

KompetensUtvecklingsInstitutet
Avesta utbildningscenter
022-63 66 40

För mer information om Barnskötare, Elevassistent, Aktivitetsledare yrkesutbildning – Avesta, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Barnskötare, Elevassistent, Aktivitetsledare yrkesutbildning – Avesta

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

Drottningholmsvägen 37
112 42 Stockholm


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 52 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Barnskötare, Elevassistent, Aktivitetsledare yrkesutbildning – Avesta från KompetensUtvecklingsInstitutet, fyll i följande uppgifter: