Visa studentum.se som: Mobil

Curtin Singapore, journalistik

KILROY - Plugga i Singapore
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Singapore

Curtin Singapore, journalistik

Curtin Singapore ligger i Singapore och är en del av Australiens Curtin University, som ligger i Perth. På Curtin Singapore kan du läsa kandidat- och masterutbildningar som har samma struktur och innehåll som de som erbjuds i Perth, vilket betyder att det öppnar upp globala karriärmöjligheter inom ett flertal olika arbetsområden!

Varför studera vid Curtin Singapore?

Curtin placerar sig högt i världsrankingen från QS University Rankings och även som bästa universitet i västra Australien. Curtin lägger dessutom mycket krut på sina undervisningslokaler då de i samarbete med företag inom branschen ser till att faciliteterna ger studenterna en mångsidig, utmanande och givande utbildning som relaterar till den riktiga arbetsmarknaden.

Curtin Singapore använder sig av ett flertal olika undervisningsmetoder, däribland grupparbeten och specifika fallstudier, vilket gör att utbildningarna upplevs som väldigt dynamiska och att praktiskt lärande blir en stor del av programmen. Du kommer få chansen att använda kunskaperna du får genom studierna i moderna case-studier, som du löser med hjälp av resurser från ledande lokala och internationella företag.

Campus

Bara 10 minuter från Curtin Singapore ligger stadens affärsdistrikt och shoppingcentrum. För att ta sig runt i Singapore har man som elev tillgång till busslinjer som går till kommunala tågstationer, så att man sedan kan ta sig vidare dit man vill. Lokaltrafiken i Singapore anses vara ett effektivt, prisvärt och pålitligt sätt att ta sig runt till alla Singapores stadsdelar.

Curtin Singapores studenter har tillgång till specialutvecklade skolbyggnader med bland annat de senaste audiovisuella läromedlen, datorteknik och Wi-Fi som finns tillgängligt över hela campus. Utöver detta har studenterna även tillgång till studielounger, datasalar, bibliotek, gym, idrottsanläggningar och cafeteria.

Vad kan jag studera vid Curtin Singapore?

På Curtin Singapore kan du studera på både kandidat- och masternivå. För dig som inte önskar att stanna så länge kan du läsa 1-2 terminer med fristående kurser

Så ansöker du

För behörighet till en kandidatexamen måste du ha avslutat gymnasiestudier.
För behörighet till en masterexamen ska du ha avslutat en kandidatexamen.
Som internationell student måste du i vissa fall ta ett engelsktest. De tester du kan göra är TOEFL eller IELTS.

Kontakta KILROY för att få mer information om behörighet och hur du ska gå till väga i ansökningsprocessen. 

Studera journalistik

Är du nyfiken, har ett intresse för aktuella händelser och tycker om att arbeta med språk? Det kommer garanterat vara en styrka under dina journaliststudier. Utbildningen är för dig som drömmer om att bli journalist, reporter eller redaktör.

Under utbildningen lär du dig allt om nyheter och aktuella händelser, radio och TV, bild och ljud, skrivförmåga, intervjutekniker, forskning, redigering, digitala media, fotografi och så vidare. Med en journalistikutbildning kan du arbeta inom många områden, bland annat:

 • Skriva artiklar för en tidning
 • Dokumentärer för TV
 • De senaste nyheterna på radion
 • Skriva en blogg på internet
 • Intervjuer
 • TV- eller radiorapporter

När du arbetar med journalistik är du bland de första som hör om aktuellt nyhetsmaterial och det blir ditt jobb att förmedla historierna till folket. Nätverk är en viktig del av att vara journalist och med en vistelse utomlands kommer du att stärka ditt nätverk avsevärt samtidigt som du får unika journalistiska färdigheter. Som journalist kan du även arbeta med alla typer av media:

 • Tidningar
 • TV
 • Radio
 • Digitala medier
 • Böcker

KILROY - Plugga i Singapore

KILROY - Plugga i Singapore

Singapore - en unik och dynamisk stad

Bo och studera i en av de mest globala och pittoreska städerna i världen: Singapore. Upplev en levande konstkultur, vacker omgivning, fantastisk shopping och ett behagligt klimat, samtidigt som du får en universitetsutbildning som internationellt sett har ett väldigt bra...


Läs mer om KILROY - Plugga i Singapore och visa alla utbildningar.

Mer information

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Curtin Singapore, journalistik

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KILROY - Plugga i Singapore


Tel: 0771-545 769
Mobil 0771-545 769
www.kilroy.se

Mer information

För att få mer information om Curtin Singapore, journalistik via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.