Visa studentum.se som: Mobil

Ritsumeikan APU, Ekonomi

KILROY - Plugga i Japan
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Beppu
Varierande
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Se KILROYS hemsida - Beppu
Event
2019-09-14

Ritsumeikan APU, Ekonomi

Studera vid Ritsumeikan Asia Pacific University (APU) för en upplevelse utöver det vanliga. Du kommer att få ett brett internationellt och japanskt nätverk, och en unik inblick i japansk kultur, språk och samhälle!

Varför studera vid Ritsumeikan APU?

Ritsumeikan APU är det enda universitetet i Japan som på Bachelor-nivå erbjuder undervisning på engelska eller japanska. Det finns därför inga krav på japanska språkkunskaper innan man påbörjar sina studier i Japan. Undervisningen på masternivå bedrivs på engelska.

APU är ett internationellt universitet, där nästan hälften av studenterna är internationella studenter från hela världen. Universitetets läge i Beppu, Japan, ger en unik möjlighet att lära sig mer om japansk kultur. För att underlätta språkundervisningen arrangerar universitetet så att internationella och japanska studenter lär sig av varandra.

Undervisningen sker i små klasser med mellan 10-40 studenter. Man kan välja om man vill studera till en kandidatexamen på engelska eller japanska och alla internationella studenter erbjuds lektioner i japanska i början av programmet. APU jobbar aktivt med näringslivet och det finns goda möjligheter till arbete i Japan efter avslutade studier.

Vad kan jag studera vid Ritsumeikan APU?

Ritsumeikan APU erbjuder utbildningar på grund- och avancerad nivå på College of International Management (APM) och College of Asia-Pacific Studies (APS). På grundnivå kan du läsa till en Bachelor of Business Administration (BBA) eller Bachelor of Social Studies (BSofSc). På avancerad nivå erbjuder Ritsumeikan APU bl.a. Master of Business Administration. Det är även möjligt att studera fristående kurser under 1-2 terminer. Du kan bland annat läsa:

 • Ekonomi
 • Marknadsföring
 • Turismvetenskap
 • Japanska
 • Politik

Så ansöker du

Vi hjälper dig genom hela ansökan och ger dig den praktiska information du behöver för att kunna påbörja dina studier i Japan.

Några grundläggande fakta inför din ansökan:

 • För behörighet till en kandidatexamen måste du ha avslutat gymnasiestudier.
 • För behörighet till en masterexamen ska du ha avslutat en kandidatexamen.
 • Som internationell student måste du i vissa fall ta ett engelsktest. De tester du kan göra är TOEFL eller IELTS.

Studera ekonomi

Vill du vidga dina vyer och ta din kandidat- eller masterexamen utomlands? Möjligheterna att studera ekonomi utomlands på ett internationellt universitet är stora. Det finns många alternativ när det kommer till universitet, kurser och destinationer. Vad sägs om företagsstudier i Beijing, turism på Hawaii eller resurshantering i Australien? Det blir ett spännande äventyr!

Våra partneruniversitet är måna om att du som student ska få relevant erfarenhet och kontakt med potentiella arbetsgivare under studietiden. Många universitet erbjuder utbildning med praktikperioder så du får riktig arbetserfarenhet.

Typiska ämnen att studera ekonomi utomlands är:

 • Företagsekonomi
 • Finans
 • HR
 • Ledarskap
 • Marknadsföring
 • Turismvetenskap
 • Internationell ekonomi
 • Hospitality management 

Campus och boende

APU är ett internationellt universitet, där nästan hälften av alla studenter är internationella studenter från hela världen. Stämningen på universitetet beskrivs som mycket social. Studentbostäder erbjuds på campus i AP House. På campus finns bl.a. bibliotek, bokhandel, butiker, gym, datorsalar och två matsalar. Det finns flera olika klubbar, idrotter och andra fritidsaktiviteter att engagera sig i.

Det är rekommenderat att man under sitt första studieår bor i studentbostad på campus (AP House). Anledningen till detta är att det är lättare att komma in i studentlivet, eftersom det är mycket socialt. Man kan välja mellan att bo i delat eller eget rum. Internationella studenter som väljer att dela rum placeras med japanska studenter, vilket är ett utmärkt sätt att öva på det japanska språket. Alla rum har internetuppkoppling. Kök och dusch delas med andra studenter. Det finns även möjlighet att bo i privata lägenheter utanför campus.

KILROY - Plugga i Japan

Kilroy

Populärt att studera i Japan

I Japan hittar du stora metropoler, mäktiga tempel, varma källor, vackra blommande körsbär, det senaste inom högteknologi, sumobrottare, vulkaner, skidåkning och sushi som det ska göras. Allt detta är bara en försmak, ta chansen att uppleva Japan! Ett av världens...


Läs mer om KILROY - Plugga i Japan och visa alla utbildningar.

Event

STUDERA & PRAKTISERA UTOMLANDS - ÅRETS MÄSSA!

Ta med vännerna, mamma, farbror, din partner in crime, ja, vem du vill och häng med oss under vårt årliga event om utlandsstudier och praktik utomlands. Få svar på alla dina frågor om att studera vid våra partneruniversitet och -colleges, samt hör om hur du kan landa din drömpraktik utomlands. 

När? Lördag 14 september, kl. 12.00-15.00
Var? KILROY butiken i Stockholm, Drottninggatan 83


Det är helt gratis att delta och under dagen går vi igenom hela på processen, från den dag du först funderar på att dra utomlands och ända fram tills att det är dags för avfärd, samt om hur vi gör hela processen smooth för dig.

Under eventet svarar vi på frågor om studier i Australien,Kanada,Kina,England,Japan,Nya Zeeland,Singapore och USA.

Dessutom kan du få svar på alla dina frågor om praktik i Australien, KanadaKinaEngland,TysklandJapanSpanienSydafrika och USA.

Vi kommer att gå igenom allt du behöver tänka på när det kommer till:

 • Finansiering
 • Ansökningsprocessen
 • Boende
 • Kurser
 • Stipendier

… och allt däremellan!

Registrera dig här!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-09-14    Tid:   12:00 - 15:00 KILROY butiken i Stockholm, Drottninggatan 83

Mer information

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ritsumeikan APU, Ekonomi

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KILROY - Plugga i Japan


Tel: 0771-545 769
Mobil 0771-545 769
www.kilroy.se

Mer information

För att få mer information om Ritsumeikan APU, Ekonomi via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.