Visa studentum.se som: Mobil

University of South Australia - Fysioterapi

KILROY - Plugga i Australien
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Adelaide
Varierande
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad

University of South Australia - Fysioterapi

University of South Australia (UniSA) har moderna faciliteter, hög kvalitet på utbildningen och en livfull stämning. UniSA ligger i staden Adelaide, som är känd för sina vackra stränder, fina parker, vinregioner och otaliga festivaler. Adelaide är också en av Australiens mest prisvärda städer!

Varför studera vid University of South Australia?

University of South Australia har tilldelats fem stjärnor inom flera områden av QS World University Rankings, bland annat: utbildning, faciliteter, internationalisering, innovation och sysselsättningsmöjligheter. Skolan har starka band till näringslivet och ett praktiskt förhållningssätt till studierna. Du kan ha studieprojekt som inkluderar näringslivet, har möjlighet att resa, utöka ditt professionella nätverk och delta i mentorprogram. Studenter från University of South Australia har den högsta sysselsättningsgraden bland alla studenter i hela Australien efter sina studier!

University of South Australia ligger i staten South Australia, känd som "festivalstaten" med de många årliga mat-, konst-, musik- och vinfestivalerna. Adelaide är känd som "20 minutersstad" eftersom (nästan) ingenting ligger mer än 20 minuter bort. Det är dessutom en av de billigaste städerna i Australien, vilket innebär mer pengar över till att utforska landet!

Campus

University of South Australia har inget boende på campus med universitetet kan hjälpa dig att hitta boende efter dina önskemål. Det brukar inte vara några svårigheter att hitta boende i Adelaide. Universitetet har fyra campusanläggningar; två i centrala Adelaide och två utanför staden.

Vad kan jag studera vid University of South Australia?

University of South Australia erbjuder en mängd olika utbildningar på både bachelor- och mastersnivå. Det är även möjligt att studera fristående kurser under 1-2 terminer som kan inkludera praktik om du önskar.

Studera fysioterapi och bli sjukgymnast i Australien - University of South Australia

Som fysioterapeut, ofta även kallat sjukgymnast, lär du känna hur kroppen fungerar samt tränar du med och lägger upp långsiktiga träningsprogram till människor i alla åldrar och med olika skadeorsaker, allt från idrottsskador till bilolyckor.

Alla behöver träning och fysisk aktivitet vilket gör att du som fysioterapeut/sjukgymnast kan ha alla möjliga arbetsplatser, på till exempel sjukhus, vårdcentraler, rehabiliteringscenter, företagshäslovård, idrottskliniker, privata mottagningar eller inom utbildning och forskning. Därför bör du ha stort intresse för kropp och rörelse ur ett hälsoperspektiv.

Plugga till sjukgymnast i Adelaide

Fysioterapiprojekt omfattar både teori och praktik. Du kommer därför typiskt att studera ämnen som:

 • Anatomi
 • Inledande fysisk träning
 • Mänsklig struktur och funktion
 • Professionell hälsoträning
 • Patofysiologi
 • Rörelsevetenskap
 • Kommunikation inom fysioterapi
 • Neuroanatomi
 • Muskulär vetenskap¨

Vad blir jag efter att jag studerat klart till sjukgymnast?

Om du tar en kandidatexamen i fysioterapi kommer du bli utbildad fysioterapeut och ha möjlighet att arbeta inom både offentliga och privata kliniker. Du kan också få jobb inom:

 • Skolhälsovård
 • Sjukhusrehabilitering
 • Idrott och fysiska institut
 • Forskning och undervisning

Så ansöker du

För behörighet till en kandidatexamen måste du ha avslutat gymnasiestudier. För behörighet till en masterexamen ska du ha avslutat en kandidatexamen. 

Som internationell student måste du i vissa fall ta ett engelsktest. De tester du kan göra är TOEFL eller IELTS. Kontakta KILROY för att få mer information om behörighet och hur du ska gå till väga i ansökningsprocessen. 

KILROY - Plugga i Australien

KILROY - Plugga i Australien

Utbildningar som inte finns i Sverige

Låter det fantastiskt att leva, bo och plugga i Australien ett tag? Då ska du läsa vidare! Är du intresserad av att studera på några av de högst rankade universiteten i hela Australien? Du kan läsa allt från en termins...


Läs mer om KILROY - Plugga i Australien och visa alla utbildningar.

Mer information

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: University of South Australia - Fysioterapi

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KILROY - Plugga i Australien


Tel: 0771-545 769
www.kilroy.se

Mer information

För att få mer information om University of South Australia - Fysioterapi via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner
Se alla skolans recensioner