Visa studentum.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Allmän kurs - 4 st profiler

Katrinebergs Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Falkenberg
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 17 augusti 2020 - Falkenberg

Allmän kurs - 4 st profiler

Individanpassad undervisning för att få grundläggande behörighet. Välj din egen inriktning! Ett alternativ till VUX/Komvux.

Allmän kurs med olika inriktningar - fixa behörighet

På Katrinebergs Folkhögskolas allmänna kurs läser du för att få grundläggande behörighet samtidigt som du läser något som du är speciellt intresserad av. Om du läser någon av profilkurserna får du ägna dig åt profilens inriktning upp till 40% av tiden. Nedan beskrivs de olika profilerna. 


Allmän kurs - idrott och hälsa

Det viktigaste du får med dig efter att ha gått Allmän kurs - idrott och hälsa är dina gymnasieämnen men du kommer också få prova på olika idrotter, få rörelseglädje samt att du får lära dig massor om hur kroppen och knoppen fungerar i olika lägen.

Profilkurser

Kursen passar alla nivåer. Du får möjlighet att prova på aktiviteter som är givna eller som ni bestämmer gemensamt. Parallellt med det praktiska arbetet fördjupar du dig teoretiskt i ämnen som handlar om träning, träningens betydelse för hälsan, anatomi, mental träning och kostlära.

Helt enkeltdu får lära dig vad som händer i kroppen när man är fysiskt aktiv och vilka vinster som det ger vår kropp.

I kursen ingår också studieresor, temadagar, gästföreläsningar m.m.

Eftersom kursen gör många praktiska positiva saker tillsammans blir ni en väl sammansvetsad grupp som har mycket roligt tillsammans.


Allmän kurs - musik/performance

För dig som vill bli klar med dina gymnasiegemensamma ämnen samt utveckla ditt musicerande. Kanske vill du uppträda och uttrycka dig med sång och musik, utveckla och fördjupa ditt musikintresse eller utveckla din röst?

I kursen skapar ni projekt tillsammans på olika teman som är givna eller som ni bestämmer gemensamt. Det blir ungefär två projekt per termin. Ni arbetar största delen som ensemble och musikverksamheten sker således i grupp. Ni arbetar med att sceniskt gestalta det vi framför på ett professionellt sätt. Ni rör er fritt mellan genrerna, pop, rock, visa etc.

Ni kommer att framföra era föreställningar/projekt på skolan och på mindre turnéer.

Profilkurser

Ämnen som ingår i kursen:

  • Sceniskt gestaltning / Musikalisk kommunikation.
  • Ensemblespel / sång / kör samt individuell sångcoaching samt röstavspänning.
  • Praktisk instrumentkännedom / bruksspel på: Gitarr, trummor, bas och klaviatur.

Den musikteori som ingår i kursen löper parallellt med det praktiska arbetet. Undervisningen sker till största del i master class. Gästlärare kommer att ge clinics / workshops i olika ämnen / instrument varje termin


Allmän kurs – programmering, bild & design

Kursen berör programmering, bildbehandling och design inom IT-området. Vi vill tillsammans utforska detta spännande område dels genom att testa olika programmeringsspråk, men även genom att lära oss olika program som används i branschen som jobbar med bild och grafisk formgivning. Hur det börjar och slutar bestämmer vi själva utifrån intresse och förkunskaper, men alla är välkomna att delta i denna profilkurs - oavsett om man är nybörjare eller har tidigare erfarenheter.


Profilkurser:

Undervisningen bedrivs utifrån ett nybörjarperspektiv, men gradvis kan vi lära oss att använda  mer avancerade verktyg. Vi testar olika programmeringsspråk och går igenom grunderna kring vad programmering är och vad det kan användas till. Vi testar också några olika bildbehandlingsprogram för att få övning och färdighet i att vara kreativa och skapa layouter, mönster och bilder.

Undervisningsformerna varierar. Teori och praktiska övningar varvas. Ibland går vi igenom olika verktyg för att sedan hitta olika användningsområden och lösningar på frågeställningar och problem. Vi jobbar både enskilt, i grupp och i projektform beroende på vad vi vill lära oss.

Vi använder skolans lokaler och datorer. Det finns även goda möjligheter till att göra studiebesök och få inspiration och idéer kring hur programmering och bildbehandling används i det vardagliga arbetet på olika arbetsplatser. Vi kan också besöka företag som uteslutande jobbar med utveckling av digitala applikationer.

Allmän kurs - fotografering

Kursupplägget består av olika uppgifter som innehåller allt ifrån kamerateknik till gestaltande frågeställningar och fototeori. Det är en grundläggande utbildning och vidare ingår delar som bildkomposition, bildanalys, bilddiskussion, ljussättning, kamerateknik, fotohistoria, digital bildhantering, porträttfoto, dokumentärt, arrangerat fotografi och mycket mer under ramen för fotografi. Undervisningen bedrivs utifrån nybörjarperspektiv, men gradvis avanceras undervisningen.

profilkurser:

Inga förkunskaper krävs. Du väljer denna profil om du är intresserad och nyfiken på att lära dig mer om fotografi. Du kommer även att ha god nytta av dina kunskaper om du förbereder dig inför att studera vidare, likaväl som att utveckla ditt eget skapande inom foto. Kanske vill du få en större inblick vad fotografi kan innebära eller vara med för att det är så otroligt kul! Undervisningsformerna  varierar. Teori och praktiska övningar varvas. Ibland går vi igenom olika verktyg för att sedan hitta olika användningsområden och lösningar på frågeställningar och problem. Vi jobbar både enskilt, i grupp och i projektform beroende på vad vi vill lära oss. 

För mer information om Allmän kurs - 4 st profiler, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Några formella krav för att börja på allmän linje finns inte. Dock ska du ha godkänd grundskolenivå i svenska, engelska och matematik.

Speciella antagningskrav för Musik/performance

Du som är intresserad av att gå på Allmän kurs med musik som profil måste skicka in en film eller inspelning via mail tillsammans med din ansökan, där du själv framför en sång eller spelar något instrument eller både och. De vill även att du bifogar ett personligt brev där du beskriver vilken typ av sångare / musikant du är och vad du önskar få ut av utbildningen.

Ansökan

Du ansöker via skolans hemsida. Vid anmälan väljer du en av profilkurserna.

Denna utbildning har Gymnasial nivå (A1) som studiestödsnivå.

Examen & Intyg

Folkhögskolans studieomdöme, som avser den studerandes studieförmåga, sker inte efter skriftliga prov utan är en gemensam bedömning av lärarna baserad på flera faktorer, där arbetsinsatsen och fullföljandet av studieuppgifter är en viktig del.

Studieomdömet som du får när du lämnar skolan, använder du när du söker till högskolan.

Kostnader

Att studera vid folkhögskola är kostnadsfritt och CSN-berättigat.

Alla elever betalar 325 kronor per termin för kopierat material, tillgång till läroböcker samt olycksfallsförsäkring. Väljer du att bo på skolans internat tillkommer kostnad för det också.

Katrinebergs Folkhögskola

Katrinebergs Folkhögskola

Katrinebergs folkhögskola – en av landets äldsta folkhögskolor

På Katrineberg hittar du det du är bra på. Det spelar ingen roll vilken kurs du går här, målet är alltid detsamma: Att bli klokare på sig själv, livet och världen. Studierna på Katrinebergs Folkhögskola är kostnadsfria, berättigande till CSN...


Läs mer om Katrinebergs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs - 4 st profiler

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Katrinebergs Folkhögskola

Katrinebergs Folkhögskola
310 58 Vessigebro

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs - 4 st profiler från Katrinebergs Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: