Visa studentum.se som: Mobil

Masterprogrammet i translationell fysiologi och farmakologi

Karolinska Institutet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Solna
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Solna

Masterprogrammet i translationell fysiologi och farmakologi

Masterprogrammet i translationell fysiologi och farmakologi ger studenterna en djup förståelse av både fysiologiska mekanismer och farmakologiska behandlingsprinciper på molekylar, cellular och systemnivå samt hur dessa överförs till en klinisk verklighet. Programmet är inriktat på att integrera fysiologi och farmakologi och tydliggöra samband från cell och molekyl till hela människan. Studenterna tillägnar sig kunskap, färdigheter och förhållningssätt som är av stor betydelse för mekanismer som främjar hälsa eller leder till sjukdom, kunskap som är efterfrågad inom universitet, sjukvård och företag för utveckling och implementering av metoder för prevention, diagnostik, prediktion och behandling.

Så ansöker du

Kandidat- eller yrkesexamen om minst 180 hp inom biomedicin, bioteknik, cell- och molekylärbiologi, farmaci, hälso- och sjukvård, medicin eller motsvarande examen. Dessutom krävs Engelska B/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Examen & Intyg

Masterexamen

Karolinska Institutet

Karolinska Institutet - ett medicinskt universitet

Karolinska Institutet är Sveriges enda universitet med renodlad medicinsk inriktning och är ett av världens ledande universitet på området. Som student på KI befinner du dig i en spännande och inspirerande miljö, nära forskningsfronten inom medicin och hälsa.Karolinska Institutet har...


Läs mer om Karolinska Institutet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Karolinska Institutet

171 77 Stockholm

Tel: 08-524 800 00
Fax 08-31 11 01


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner