Visa studentum.se som: Mobil

Magisterprogrammet i diagnostisk cytologi

Karolinska institutet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Huddinge
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Huddinge
Antagningshistorik

Om utbildningen

Magisterprogrammet i diagnostisk cytologi är för dig som är biomedicinsk analytiker med inriktning laboratoriemedicin och som är medicinskt och tekniskt intresserad samt vill arbeta självständigt med avancerade kliniska utredningar av olika sjukdomar. Inom cytologin studeras cellens utseende och de genetiska förändringar som kännetecknar olika sjukdomstillstånd. Diagnostisk cytologi ger möjlighet till tidig upptäckt av cancer och är därför en central del i hälsokontroller och utredningsvägar inom vården. Under utbildningen utvecklar du kompetens för självständig diagnostik av olika typer av cellprov med hjälp av modern mikroskopi och avancerade molekylära metoder. Utbildningen har en tydlig klinisk anknytning och forskningsanknytning. Efter utbildningen arbetar du företrädesvis som cytodiagnostiker på något av landets kliniska cytologiska laboratorier. Du kan även välja att gå vidare till forskarutbildning.

Så ansöker du

Biomedicinsk analytikerexamen om 180 hp från utbildning med inriktning laboratoriemedicin eller motsvarande. Alternativt avslutad biomedicinsk analytikerutbildning med inriktning laboratoriemedicin samt kandidatexamen i biomedicinsk laboratorievetenskap. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Karolinska institutet

Karolinska Institutet - ett medicinskt universitet

Karolinska Institutet är Sveriges enda universitet med renodlad medicinsk inriktning och är ett av världens ledande universitet på området. Som student på KI befinner du dig i en spännande och inspirerande miljö, nära forskningsfronten inom medicin och hälsa.Karolinska Institutet har...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet

171 77 Stockholm

Tel: 08-524 800 00
Fax 08-31 11 01