Visa studentum.se som: Mobil

Kompletterande utbildning för barnmorskor med utländsk examen från land utanför EU/EES och Schweiz

Karolinska Institutet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Solna
60 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Solna

Kompletterande utbildning för barnmorskor med utländsk examen från land utanför EU/EES och Schweiz

Utbildningen riktar sig till dig som har en barnmorskeexamen från land utanför EU/EES och Schweiz och som behöver komplettera din utbildning för att kunna arbeta som barnmorska i Sverige. Efter slutförd utbildning ska du visa de kompetenser som krävs för att du ska kunna ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen och därefter kan du söka arbete som barnmorska i Sverige. Utbildningen omfattar ett års heltidsstudier, vilket innebär 60 högskolepoäng.

Så ansöker du

Avslutad eftergymnasial barnmorskeutbildning från land utanför EU/EES samt Schweiz om minst 3 år. Alternativt en avslutad eftergymnasial sjuksköterskeutbildning samt en avslutad eftergymnasial barnmorskeutbildning från land utanför EU/EES samt Schweiz om sammanlagt minst 3 år, varav barnmorskeutbildningen ska vara minst ett år.Godkända kunskaper i svenska enligt bestämmelser för grundläggande behörighet för grundnivå, Svenska B eller Svenska 3, med lägst betyget godkänd/E.

Examen & Intyg

Ingen examen

Karolinska Institutet

Karolinska Institutet - ett medicinskt universitet

Karolinska Institutet är Sveriges enda universitet med renodlad medicinsk inriktning och är ett av världens ledande universitet på området. Som student på KI befinner du dig i en spännande och inspirerande miljö, nära forskningsfronten inom medicin och hälsa.Karolinska Institutet har...


Läs mer om Karolinska Institutet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Karolinska Institutet

171 77 Stockholm

Tel: 08-524 800 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner