Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Kompletterande utbildning för barnmorskor med utländsk examen från land utanför EU/EES och Schweiz

Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2024

  • Klassrum
  • Solna

Om utbildningen

Utbildningen riktar sig till dig som har en barnmorskeexamen från land utanför EU/EES och Schweiz och som behöver komplettera din utbildning för att kunna arbeta som barnmorska i Sverige. Efter slutförd utbildning kan du ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen och därefter kan du söka arbete som barnmorska i Sverige. Utbildningen omfattar ett års heltidsstudier, vilket innebär 60 högskolepoäng.

Så ansöker du

Avslutad eftergymnasial barnmorskeutbildning från land utanför EU/EES samt Schweiz om minst 3 år. Alternativt en avslutad eftergymnasial sjuksköterskeutbildning samt en avslutad eftergymnasial barnmorskeutbildning från land utanför EU/EES samt Schweiz om sammanlagt minst 3 år, varav barnmorskeutbildningen ska vara minst ett år.Godkända kunskaper i svenska enligt bestämmelser för grundläggande behörighet för grundnivå, Svenska B eller Svenska 3, med lägst betyget godkänd/E.

Examen & Intyg

Ingen examen
Karolinska institutet
171 77 Stockholm

Karolinska Institutet - ett medicinskt universitet

Karolinska Institutet är Sveriges enda universitet med renodlad medicinsk inriktning och är ett av världens ledande universitet på området. Som student på KI befinner du dig i en spännande och inspirerande miljö, nära forskningsfronten inom medicin och hälsa.Karolinska Institutet har...

Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar.

Highlights